logo F1online.sk

Hrozí Russellovi koniec? Williams vraj poškuľuje po Pérezovi

George Russell
© Twitter/Williams
Ladislav Király
Ladislav Király19. 10. 2020

George Russell patrí do kádra Williamsu a dlhodobo podáva veľmi dobré výkony. Síce ešte nebodoval, ale jazdí spoľahlivo a svojich tímových kolegov má pod kontrolou. Očakávalo sa, že Mercedes ho čoskoro povolá do svojho áčka, avšak popri Lewisovi Hamiltonovi dlhodobo stavia na spoľahlivom Valtterim Bottasovi.

Aj preto vyzeralo byť takmer isté, že Russell naďalej ostane vo Williamse, avšak dnes to už neplatí. Talianska verzia Motorsport.com píše o tom, že noví majitelia tímu veľmi vážne premýšľajú nad angažovaním Sergia Péreza. Ten je voľný, má značné kvality a okrem toho za ním stoja silní sponzori.

Finálne rozhodnutie by malo padnúť na konci októbra, ale už teraz sa hovorí o „skutočnom riziku“ týkajúcom sa toho, že junior Mercedesu George Russell „sa nezúčastní budúcoročného šampionátu Formuly 1.“

Viaceré zdroje písali o tom, že Pérez je blízko dohody s Haasom, ibaže do tohto tímu sa napokon veľmi výrazne tlačí Nikita Mazepin, za ktorým stojí jeho bohatý otec. Vraj dokonca nie je vylúčené, že si kúpia celý tím.

„Mexičan sa preto obzeral po pláne B a alternatívu tak trochu prekvapujúco našiel vo Williamse,“ píšu zahraničné zdroje. „Najprekvapujúcejšia je na tomto všetkom skutočnosť, že Russellova prítomnosť v tíme bola považovaná za garantovanú a jeho zmluvu potvrdil sám tím. Avšak pri zmene vlastníctva stajne môžu noví majitelia využiť situáciu a prehodnotiť kontrakty, ktoré boli uzatvorené predchádzajúcim vlastníkom.“

„Skutočnosť je taká, že Russellovo miesto vôbec nie je isté. A ak sa tím rozhodne koncentrovať na Péreza, anglický jazdec sa môže ocitnúť bez sedačky pre budúcoročný šampionát,“ dodávajú zdroje.

Druhý jazdec Williamsu Nicholas Latifi je vraj v lepšej pozícii. Výkonnostne sa síce Russellovi zatiaľ nevyrovnal, avšak do tímu prináša obrovské množstvo peňazí.

Sergio Pérez doplatil na niečo podobné. Do tímu, v ktorom pôsobí, príde štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel a stajňa si plánuje ponechať Lanca Strolla. Ide totiž o majiteľovho syna, ktorý do zoskupenia pumpuje veľmi veľa peňazí.

Súvisiace články