logo F1online.sk

Patríme na šieste miesto, priznal Russell

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 4. 2024

Aj keď sa Mercedesu podarilo v Číne navýšiť náskok na Aston Martin v celkovom hodnotení, len ťažko môžu byť v tíme spokojní so svojou výkonnosťou. Strieborno-čierne monoposty opäť výrazne zaostali za McLarenom a Ferrari a na druhý menovaný tím strácajú už 99 bodov. Aj šiesty v cieli George Russell však musel uznať, že jeho tím na viac momentálne nemá.

Russell skončil medzi Carlosom Sainzom a svojím dobrým kamarátom Fernandom Alonsom. Pilotovi Aston Martinu to v Číne strategicky nevyšlo, ale aj on mal zrejme lepšie tempo než Mercedes. V každom prípade to ani zďaleka nie sú umiestnenia, o ktoré by mali bojovať „strieborné šípy“.

„Áno, myslím si, že toto je najlepšie umiestnenie, aké som dnes mohol dosiahnuť,“ povedal po skončení pretekov George Russell pre televíziu Sky. „Tušili sme, že tento víkend prinesie pád. Aj v posledných asi troch pretekoch sme bojovali s Fernandom a Piastrim, takže patríme niekam na šieste miesto.“

„Bol to zaujímavý víkend. Medzi piatkom a nedeľou som si vyskúšal dve odlišné nastavenia. Získali sme teda nejaké informácie, ktoré môžeme preskúmať. V konečnom dôsledku sa však potrebujeme ponoriť do dát a naďalej zlepšovať výkonnosť monopostu,“ skonštatoval Russell.

Britský pretekár sa po štarte nakrátko dostal pred oboch pilotov Ferrari, ale aj keď červené monoposty neboli v Šanghaji zvlášť silné, s Mercedesom si dokázali poradiť. Scuderia tu v skutočnosti zažila asi najhorší víkend v doterajšom priebehu sezóny, ale Russell beztak nemal nárok.

„Vždy dúfate. Snažíte sa zo seba vydať maximum a jazdíte čo najrýchlejšie, ale v konečnom dôsledku určilo poradie tempo jednotlivých monopostov. To je Formula 1 a ako som povedal, musíme pokračovať v tvrdej práci a stiahnuť stratu na Ferrari a Landa,“ dodal George.