logo F1online.sk

Russell chce v nedeľu bojovať s McLarenmi a Astonmi: Ferrari je priďaleko

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 4. 2024

Všetko nasvedčuje tomu, že Mercedes bude tento víkend opäť tratiť. Tím získal v šprinte dôležité body v súboji s Aston Martinom, ale pred nedeľnými pretekmi je v lepšej pozícii stajňa zo Silverstone. Ôsmy muž kvalifikácie George Russell však verí, že v pretekoch bude jeho tím silný.

Mercedes patril k tímom, ktoré využili zmenu pravidiel a rozhodli sa pred kvalifikáciou pre veľké zmeny v nastavení. Lewis Hamilton na ne podľa vlastných slov kruto doplatil, ale George Russell dokázal zapísať aspoň nevyhnutné minimum. Ôsme miesto znamená, že na štarte bude mať pred sebou všetkých hlavných súperov.

„Áno, vykonali sme dosť veľa zmien. Stále sa snažíme naučiť o tomto aute čo najviac. Mali sme príležitosť si ho dobre načítať v piatkovej šprintovej kvalifikácii a v sobotnom šprinte. Chceli sme urobiť nejaké zmeny. V nedeľu uvidíme, či to prinesie zlepšenie, alebo nie,“ povedal po skončení kvalifikácie George Russell.

„Z auta som mal dobrý pocit. V Q2 sme mali trochu smolu s červenými vlajkami, keď som nemohol dokončiť svoje kolo, ktoré bolo veľmi dobré. Znamenalo to, že v Q3 som mal k dispozícii len jednu čerstvú sadu pneumatík,“ pokračoval Russell.

„Spôsobilo to tak trochu domino efekt. Nie je to výhovorka, ale vyzeralo by to trochu inak, keby sme mali k dispozícii dve čerstvé sady pneumatík. V každom prípade si myslím, že v nedeľu sa môže stať čokoľvek,“ povedal s nádejou britský pretekár.

George verí, že napriek strate troch desatín na Alonsa s Norrisom dokáže jeho tím vyzvať práve tieto dva tímy. Čoraz pozornejšie sledujeme situáciu v Pohári konštruktérov, v ktorom Mercedes čoraz viac stráca na tretí McLaren a ako továrenský tím by mal, prirodzene, poraziť svojho zákazníka. „Ferrari je trochu ďaleko. Náš boj je momentálne s McLarenmi a Fernandom,“ povedal Russell.