logo F1online.skF1online.sk

Bottas verí, že si nájde miesto: Mám viac ako dve možnosti

Valtteri Bottas
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala28. 6. 2024

Vo štvrtok sa na štartovom rošte pre rok 2025 zaplnili ďalšie dve sedačky. Hudba pri stoličkovom tanci pomaly doznieva a niekto zostane bez miesta. Valtteri Bottas je presvedčený, že on ním nebude. V tomto športe som ešte neskončil, odkázal.

Bottas svoje najlepšie roky a najväčšiu šancu nazbierať víťazstvá či dokonca titul s Mercedesom prepásol ako Hamiltonov nosič vody. Po prestupe do Sauberu si síce pochvaľoval, že sa mohol uvoľniť a “byť sám sebou”, ale ak ste sám sebou na sedemnástej priečke, od radosti vyskakovať nebudete.

Jeho úlohou tak bude v prvom rade zotrvať na rošte, v druhom rade si vybrať najlepšie z toho mála, čo sa mu núka. Valtteri Bottas však pre crash.net odkázal, že potenciálnych destinácií je pomerne veľa. “Stále sú nejaké možnosti. Myslím, že v tejto chvíli sú stále viac ako dve. Pravdepodobne tri. Jedna je určite. Stále rokujeme, len potrebujeme viac času. Dobré je, že tie alternatívy existujú. A ja mám tiež nastavené nejaké priority.”

Rovnako ako zvyšok prestupového trhu, aj fínsky pretekár čaká na Carlosa Sainza. Ako prvý si bude vyberať Španiel medzi Williamsom, Alpinom a Audi, až po ňom sa o ten zvyšok pobijú ostatní vrátane Bottasa.

“Ja cítim, že som s týmto športom ešte neskončil. Stále mi zostávajú nejaké roky. Môžem toho ešte veľa odovzdať tomuto športu a tímu, v ktorom sa ocitnem. Také mám teraz pocity. Ešte na to nie som pripravený,” uviedol na margo konca svojej kariéry.

Z hľadiska štatistík je Valtteri Bottas najzaujímavejším artiklom na prestupovom trhu. Od štartu kariéry vybojoval 20 pole positions, 10 víťazstiev a v Mercedese sa naučil, ako sa získavajú majstrovské tituly, keď prispel k piatim konštruktérskym víťazstvám.

“Spomedzi tých, ktorí sú voľní na štartovom rošte, áno, určite. Je to fakt,” prikývol Valtteri Bottas po tejto štatistickej poznámke. “Dúfam, že mi to pomôže. Ľudia v tomto športe zvyknú mať krátku pamäť, ale tí, ktorí ma poznajú, vedia, čoho som schopný. To je najdôležitejšia vec, v ktorú musím veriť.”

“V tomto športe však vždy nejde len o čistú výkonnosť. Do hry vstupujú aj iné premenné; vaša národnosť, či máte balík sponzorov, takéto veci… Je to súčasťou hry a nie je to vždy fér,” uvedomuje si realitu prestupového trhu.

Súvisiace články

Diskusia