logo F1online.skF1online.sk

Podľa Bottasa chce Audi veľké zmeny: Musím sa rozhodnúť rýchlo

Valtteri Bottas
© LAT Images/Sauber
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 6. 2024

Intenzívne dianie na prestupovom trhu pokračuje aj v týchto týždňoch. Sedačky sa už rozdeľujú aj v strede poľa a teraz je pre jazdcov ten správny čas, aby si zabezpečili svoju budúcnosť. V piatich najlepších tímoch zostáva už len jedno miesto a ubúdajú aj sedačky v druhej polovici štartového poľa. Uvedomuje si to aj Valtteri Bottas.

Alpine, Williams, Haas, to sú zrejme najpravdepodobnejšie destinácie pre fínskeho pretekára. Aj keď Valtteri neodmietol zotrvanie v Sauberi po boku Nica Hülkenberga, hovorí sa, že veľké zmeny v Hinwile sa budú týkať aj jazdeckej dvojice, ktorá si prejde kompletnou obmenou. Svojimi slovami to v podstate potvrdil aj Valtteri Bottas, ktorý verejne rokuje s konkurenciou.

Počas víkendu v Imole celkom ostentatívne navštívil Williams a hovorí sa aj o jeho rokovaniach s Haasom a Alpinom. „Myslím si, že sa potrebujem rozhodnúť rýchlo,“ povedal Bottas pred novinármi v Kanade. „Z mojej strany zatiaľ nebolo nič potvrdené ani podpísané, takže od minulého víkendu nemám žiadne prelomové novinky. Stále pracujem so všetkými dostupnými možnosťami a už čoskoro sa musím rozhodnúť.“

Bottas pred časom vyčíslil svoje šance na pokračovanie v kariére v F1 na „99 percent“, takže je celkom presvedčený, že nekončí. Otázne je, kam povedú jeho kroky. Valtteri nás napína sľubmi, že ho čaká „zaujímavý týždeň alebo dva“, pričom úplne nezavrhol ani zotrvanie vo svojom súčasnom tíme.

„Mám pocit, že Audi chce veľké zmeny v tíme. Pravdepodobne to platí aj o jazdeckej zostave. Aspoň tak vnímam situáciu ja. Sú ochotní si počkať, ale ja nemôžem čakať donekonečna. Tento tím je rozhodne stále jednou z možností. Nemyslím si však, že mám príliš veľa času a preto potrebujem veci urýchliť,“ hovorí Bottas.

„Ja osobne, podľa komunikácie so mnou v posledných dvanástich mesiacoch, som mal byť súčasťou projektu. V poslednom čase však všetko dosť stíchlo. Preto potrebujem čítať celkovú situáciu a tiež si to robiť trochu po svojom,“ dodal skúsený fínsky pretekár.

Súvisiace články

Diskusia