logo F1online.skF1online.sk

Sauber hľadá „najlepšiu dostupnú možnosť“: Nemáme konečný termín

Alessandro Alunni Bravi
© LAT/Sauber Media Hub
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 6. 2024

Pred sezónou sa zdalo, že nový továrenský tím Audi bude na jazdeckom trhu veľkým lákadlom. Generálny riaditeľ projektu nemeckej automobilky Andreas Seidl podľa viacerých zdrojov vtrhol na jazdecký trh a rozdával lukratívne ponuky. V súčasnosti sa však nezdá, že by Audi predstavovalo veľké lákadlo pre pilotov bez zmluvy.

Carlos Sainz vraj radšej podpíše s Williamsom ako s Audi. Keby ste takúto špekuláciu počuli pred sezónou, zrejme by ste predpokladali, že britský tím sa v novom ročníku zaradí medzi elitu. To sa však nestalo a napriek tomu nie je nemecká automobilka žiadanou destináciou. Hlavným dôvodom je súčasná forma Sauberu, ktorého monopost je aktuálne určite najpomalší zo všetkých, ale sú tu tiež presakujúce správy o korporátnom systéme v Audi, ktoré oživujú spomienky na veľmi neúspešné projekty Jaguaru a Toyoty vo Formule 1.

Sauberu sa podarilo získať do svojho tímu Nica Hülkenberga. Ďalším na rade mal byť Carlos Sainz, ale ten zrejme čaká, ako sa vyvinie situácia na trhu. Podľa slov zástupcu tímu Alessandra Alunniho Braviho sa však Sauber nikam neponáhľa. „Povedali sme, že sa pokúsime získať najlepšiu možnú jazdeckú dvojicu na trhu,“ povedal Talian.

„Nezáleží len na našom tíme, ale, samozrejme, aj na dostupných možnostiach a mnohých ďalších faktoroch. Videli sme, že trh je dosť premenlivý a každý deň sledujeme v tlači nové mená, nové kombinácie. Myslím si, že cieľom je získať najlepších jazdcov pre dlhodobý projekt Audi F1,“ povedal Alunni Bravi.

Na otázku, či má jeho tím, alebo Audi, stanovený nejaký konečný termín, do ktorého musí padnúť rozhodnutie, odpovedal: „Konečný termín nie, ale máme cieľ, že chceme nájsť tú najlepšiu možnosť.“

Sauber bol v Monaku absolútne bezradný

Tímu však pri riešení jazdeckej otázky vôbec nepomáhajú aktuálne výkony. V Monaku bol Sauber absolútne bezradný a Valtteri Bottas s Kuan-jü Čouom boli odsúdení do rol absolútnych štatistov. Šéf traťových inžinierov stajne Xevi Pujolar však sľubuje zlepšenie.

„Do Montrealu prinesieme vylepšenia, ktoré by mali znamenať drobný pokrok. Dúfajme, že dokážeme uzavrieť našu stratu. Williams nám ušiel o pár bodov a v Montreale sme na rade my. Myslím si, že z pohľadu výkonnosti nie je nikto mimo náš dosah,“ povedal Pujolar s výhľadom na súboj so šiestym tímom RB.

„Z pohľadu na body si myslíme, že je to možné, ale s každým ďalším bodom pre RB je to pre nás náročnejšie. Z pohľadu výkonnosti je to však tesné, takže sa to v určitom okamihu môže otočiť. Presne o to sa pokúšame,“ uistil Pujolar.

Súvisiace články

Diskusia