logo F1online.sk

Sauber dvorí Sainzovi: Každý by ho chcel mať v tíme

Carlos Sainz
Milan Kubala
Milan Kubala8. 5. 2024

Sauber ešte stále pátra po druhom jazdcovi, ktorý Audi od budúcej sezóny pomôže s rozvojom stajne. Identita toho najperspektívnejšieho je však odhalená: Zástupca stajne Alessandro Alunni Bravi priznáva, že najradšej by bol, keby sa tímu upísal Carlos Sainz.

Budúcnosť Nica Hülkenberga je už známa, čím sa Audi podarilo vyriešiť polovicu jazdeckej otázky. Carlos Sainz sa mal podľa pôvodných informácií vyjadriť do konca apríla, no tento termín sa napokon posúva. V Hinwile sú ochotní vyčkať, veď na dobré sa dlho čaká.

Portál motorsport.com sa spýtal zástupcu Sauberu Alessandra Alunni Braviho, či má skrátený zoznam mien na druhú sedačku. “Každý tím má skrátený zoznam!” zareagoval s úsmevom. “Každý vie, že na trhu je dostupný top jazdec, a je ním Carlos Sainz. A myslím si, že každý by chcel mať Carlosa vo svojom tíme.”

“On patrí k najlepším jazdcom. Ukazuje, že je extrémne vyspelý, je to dobrý pilot na vývoj auta, ale na druhej strane je konzistentný. Je veľmi silný v kvalifikácii aj v pretekoch. Myslím si, že Ferrari má jednu z najlepších jazdeckých dvojíc,” dvorí španielskemu jazdcovi.

Audi zatiaľ čaká. “Vieme aj to, že trh s jazdcami nezávisí len od nás, ale od mnohých faktorov. Viaceré tímy rokujú s jazdcami a myslím si, že aj náš tím má niekoľko možností. Všetko prehodnotíme, ale keď sme už oznámili Nica, neponáhľame sa s výberom. Stále sme na úplnom začiatku.”

Príchod Nica Hülkenberga prekvapil aj súčasnú jazdeckú dvojičku Sauberu, no nič sa pre ňu nemení: Bottasovi s Čouom zostáva dúfať, že Carlos Sainz si vyberie Red Bull, prípadne Mercedes, a oni sa pobijú aspoň o tú jednu sedačku v továrenskom Audi.

“Rokujeme so Sainzom aj inými jazdcami, takisto s našimi súčasnými pilotmi,” prikývol Alunni Bravi. “Preto sa však neponáhľame, jedno z dvoch miest máme obsadené. Teraz máme viac času. Rozhodnutie nie je jednoduché, pretože máme dvoch dobrých jazdcov, ktorí s nami strávili tri roky a podávajú dobré výkony.”

“Potom je tu Carlos, a ďalší piloti. Teraz však prijímame rozhodnutie, ktoré nebude mať dopad len na rok 2025, ale aj na budúcnosť továrenského Audi,” pokračoval taliansky manažér. “Jazdecká dvojica je dôležitá, nie je to len o rozhodnutí jedného pilota. Na stole sú aj ďalšie možnosti, počnúc našimi súčasnými jazdcami. Potrebujeme človeka, ktorý bude pasovať do nášho projektu.”