logo F1online.skF1online.sk

Sainz: Kontaktovali ma skoro všetky tímy. Rozhodnutie sa dozviete čoskoro

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 6. 2024

Oznámi Carlos Sainz svoje ďalšie plány na domácej Veľkej cene Španielska? „Chilli“ sa nemusí ani v najmenšom obávať o svoju budúcnosť vo Formule 1, aj keď určite dúfal, že si nájde miesto v niektorom z top tímov. Sám priznal, že ponúk má vskutku neúrekom.

V súčasnosti sa súboj obmedzil na Williams a Audi. Podľa väčšiny odborníkov si Sainz vyberie prvú možnosť a hlavným dôvodom je pohonná jednotka Mercedes pre rok 2026, ktorá by podľa predbežných správ mala byť veľmi kvalitná. Carlos potom v roku 2026 môže dúfať, že sa mu otvoria dvere do niektorého z lepších tímov.

Keď Lewis Hamilton prestúpil do Ferrari a Fernando Alonso predĺžil zmluvu s Aston Martinom, mnohí videli na mieste sedemnásobného šampióna práve Carlosa. Toto Wolff dal však v posledných mesiacoch ostentatívne najavo, že preferuje Kimiho Antonelliho. Jeho sympatie k talianskemu mladíkovi boli také evidentné, že už len zo slov rakúskeho biznismena považujeme prestup pretekárskeho klenotu do Mercedesu za hotovú vec.

Čo však bude so Sainzom? „Mám moje možnosti na stole a som pripravený sa rozhodnúť. Rozhodnutie príde veľmi skoro, pretože to už chcem hodiť za hlavu a sústrediť sa na zvyšok sezóny s Ferrari,“ povedal Sainz v španielskej televíznej šou El Hormiguero, na ktorú odkazuje portál Formu1a.uno.

Aj keď nevieme, kedy príde definitívne rozhodnutie, a mnohí ho očakávajú práve počas víkendu v Barcelone, Carlos podľa vlastných slov na nové pôsobisko nemyslí. „Budem mať čas, aby som premýšľal o svojom novom tíme. Teraz však mám auto, ktoré mi umožňuje bojovať o pódiá a umožnilo mi vyhrať preteky. Presne na to sa chcem sústrediť,“ hovorí Sainz, ktorý si podľa svojich slov mohol vyberať z viacerých možností.

„Nebudem vám klamať, na stole nie je len jedna možnosť, ale mám ich viacero. Som na zozname všetkých tímov, ktoré nemajú podpísaných oboch pretekárov na nasledujúcu sezónu. Ponúkli mi kontrakt a zajtra ho môžem podpísať. Zajtra však nepodpíšem, zostanem pokojný a čoskoro sa rozhodnem,“ ubezpečil Sainz.

Súvisiace články

Diskusia