logo F1online.skF1online.sk

Sainzovi sa otvorili ďalšie dvere, vo svojom tíme ho chce aj Alpine

Carlos Sainz
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala24. 6. 2024

Carlosovi Sainzovi sa síce neušlo ani jedno miesto v top tíme, ale ponuky mu pribúdajú. Počas víkendu v Barcelone sa k záujemcom o Španielove služby pridal Alpine, ktorý ešte stále nepotvrdil jazdeckú zostavu pre rok 2025.

O eminentnej snahe generálneho riaditeľa Alpinu Lucu de Mea pritiahnuť Carlosa Sainza do Enstone písal už v nedeľu večer portál racingnews365.com. Keď sa k nemu v pondelok pridal aj motorsport.com, začalo byť jasné, že v zákulisí sa skutočne niečo deje.

Vo všetkom by mal mať prsty i nový poradca Alpinu Flavio Briatore, ktorému sa v minulosti už viackrát podarilo dostať do svojej stajne tie najväčšie talenty. Cez víkend pochodil takmer celý padok a rozprával sa s mnohými dôležitými ľuďmi v snahe posilniť Alpine nielen po jazdeckej, ale aj inžinierskej stránke. V neposlednom rade si vymenil číslo s Carlosom Sainzom starším, ktorý pomáha svojmu synovi s manažovaním jeho kariéry.

Rozuzlenie tejto hádanky môže prísť už v najbližších dňoch, aj keď kombinatorika sa z pohľadu Carlosa Sainza skomplikovala. Na štvrtkovej tlačovej konferencii nám prezradil, že si ešte nevybral “jedno ani druhé”. Z jeho slov sme tak mohli vyčítať, že sa rozhoduje len medzi Williamsom a Audi. Teraz by už možnosti mali byť tri.

Na prvý pohľad prestup do Alpinu neznie veľmi lákavo. Stajňa sa plaví v búrlivých vodách a dokonca uvažuje o zanechaní svojho motorového programu. Vyhliadky na rok 2026 však predsa len vylepšuje príchod Flavia Briatoreho, ktorý odkázal, že jeho cieľom je zabezpečiť, aby bol francúzsky tím do dvoch rokov konkurencieschopný. A aj keď Briatoreho minulosť smrdí rôznymi škandálmi, o jeho manažérskych zručnostiach nemožno pochybovať.

Nezabudnime ani na to, že podľa Carlosa Sainza je takmer nemožné odhadovať výkonnosť tímov v roku 2026, takže bude brať do úvahy aj potenciál na sezónu 2025. Po posledných troch veľkých cenách tak Alpine určite nie je bez šance. Zatiaľ čo Williams má na konte len dva body a Sauber dokonca čistú nulu, výsledky francúzskej stajne kontrastujú s jeho zostávajúcimi možnosťami.

Podľa zahraničných zdrojov má dokonca Carlos Sainz aj konkrétnu a veľmi atraktívnu ponuku. Tri nepodpísané kontrakty na jednom stole. Ktorý si vybrať?

Carlos Sainz cez víkend odpovedal na otázku, či bude poznať svoje budúce pôsobisko už pred pretekmi v Spielbergu. “Možno. Nie je to isté, ale je to možné.”

Súvisiace články

Diskusia