logo F1online.skF1online.sk

Verstappen aj bez pole position získal 29 víťazstiev

26. júna 2024, 11:07

Max Verstappen získal 29 víťazstiev, keď nestál na pole position. Už dávno predbehol Sebastiana Vettela (22). Čoskoro by mohol dobehnúť tretieho Alaina Prosta (33).

Most wins without being on pole position
byu/Able_Tailor_6983 informula1

Ďalšie rýchle správy

včera 21:05

V ktorých úsekoch získaval Red Bull a kde McLaren? Zdá sa, že na konci roviniek a pri brzdení mal lepšie tempo Red Bull. McLaren mal zas výhodu z hľadiska trakcie a akcelerácie zo zákrut.

včera 21:04

Alex Albon vypadol už v prvej časti kvalifikácie. “Nedokázal som poskladať dokopy tretiu a štvrtú zákrutu. Trápil som sa s vyvážením a nedarilo sa mi dostať auto okolo zákruty. Snažil som sa hrať s jazdeckým štýlom aj rôznymi nástrojmi, ale nefungovalo to.”

“V šprintovej kvalifikácii s jedným pokusom mi to nevyšlo. Ľutujem, že som medzi prvým tréningom a kvalifikáciou nešiel do väčšieho extrému pri zmenách nastavení, ale nejaké zmeny spravíme a zajtra sa z toho pokúsime vyžmýkať viac,” sľúbil pilot Williamsu, ktorý bude môcť meniť parametre na monoposte po otvorení parc fermé, a síce medzi šprintom a riadnou kvalifikáciou.

včera 21:03

Prehľad zostávajúcich pneumatík po piatku v Spielbergu: Lewis Hamilton v tréningu nenasadil žiadnu mäkkú sadu, takže o jednu má viac ako jazdci okolo neho.

včera 21:03

Opäť tu máme tradičnú vizualizáciu toho, ako tesne to dopadlo v kvalifikácii. Max Verstappen mal pred Landom Norrisom výhodu viac než jednej dĺžky vozidla.

včera 18:07

Sergio Pérez musel svoje ostré kolo odjazdiť takto blízko za Estebanom Oconom…

včera 18:07

Max Verstappen má od roku 2021 naozaj nepoškvrnené kvalifikačné štatistiky na Red Bull Ringu. V každej kvalifikácii vrátane tých šprintových obsadil prvé miesto.

včera 18:07

Ako by to vyzeralo, keby každý pilot poskladal do jedného kola svoje najlepšie sektory? Na čele by sa pozície nemenili, ale Lewis Hamilton by preskočil Carlosa Sainza aj Georgea Russella. K dobru by našiel viac než dve desatiny — najviac z celého štartového poľa.

včera 18:06

Fanúšikovia zazreli Adriana Neweyho na diaľnici. Hádajte, v čom sa viezol? Samozrejme, v Aston Martine Valkyrie, ktorý sám konštruoval.

včera 14:00

Jos Verstappen k roztržke s Christianom Hornerom ešte prezradil, že celé jazdy mali byť nakrúcané “vrátane záberov z dronu”. Šéf Red Bullu však nechcel vidieť Verstappenovho otca v jednom zo svojich monopostov a “robil všetko preto, aby som sa jázd nezúčastnil”.

“Som z toho veľmi sklamaný. Aký detinský môže byť jeden človek?” pýta sa Jos Verstappen. “Vyzerá to tu ako v škôlke! Myslím si, že to o ňom hovorí dosť.”

Na Prehliadku legiend sa tak nechystá. “Takto do toho nechcem ísť,” ozrejmil a na Hornerovu adresu dodal: “Mám ho už plné zuby!”

včera 10:26

Podľa holandského novinára Erika van Harena už jednotku MGU-K Maxa Verstappena z Kanady nebude možné použiť. Očakáva sa, že Holanďan nasadí nový kus a prijme penalizáciu straty desiatich priečok v Belgicku.

včera 10:24

Na Veľkú cenu Rakúska si Red Bull, Haas, Aston Martin, Alpine a Williams nepriniesli žiadne vylepšenia.

McLaren má nové predné krídlo a predné závesy. Mercedes a Sauber predstavia vylepšené spodné zadné krídlo s ambíciou znížiť odpor auta.

Ferrari si pripravilo nový chladiaci panel na krytoch motora s cieľom pokryť chladiace nároky v horúcom a vysoko položenom Spielbergu.

Racing Bulls zas bude chcieť vydolovať nejakú stotinku sekundy z nových deflektorov medzi zadnými kolesami a difúzorom.

Kompletný prehľad nájdete v tomto PDF dokumente od FIA.

včera 09:13

Carlos Sainz zatiaľ odkladá rozhodnutie o svojej budúcnosti. Preteková trojička je príliš hektická. “Teraz na to nie je vhodný čas. Preteková trojička asi nie je najlepšie obdobie na to, aby som sa vrátil domov a spolu s mojím tímom prijal rozhodnutie, vyložil na stôl všetky možnosti a dôkladne sa zamyslel, čo je najlepšie pre mňa, moju budúcnosť a moju kariéru. Takže teraz na to nie je vhodná doba.”

včera 09:12

Štrkové pásy si už začínajú plniť svoju úlohu. Takto to vyzeralo dnes počas jázd Formuly 3.

27. júna 2024, 13:55

Už o mesiac sa začínajú olympijské hry. Motoršport na nich stále chýba a je možné, že ho na nich ani nikdy neuvidíme. Max Verstappen však dostal teoretickú otázku, či by sa ich zúčastnil. Odvetil, že motoršport na olympiáde nie je preňho a radšej by si preteky pozrel doma z gauča.

27. júna 2024, 13:55

Kuan-jü Čou na tlačovej konferencii potvrdil slová Kevina Magnussena z minulého týždňa o tom, že predstavuje “zátku vo fľaši”.

“Zatiaľ sa o ničom nerozhodlo,” hovorí o svojej budúcnosti Kuan-jü Čou. “Všetci čakáme na Carlosovo rozhodnutie.”

27. júna 2024, 13:54

Ak Júki Cunoda zavesí kariéru pretekára na klinec, bol by z neho dobrý zamestnávateľ.

– Chcel by si, aby bol tvoj budúci tímový kolega mladý alebo skúsený?
– Oboje!

Viac správ