logo F1online.skF1online.sk

Prestupový trh čaká na Carlosa Sainza

27. júna 2024, 13:55

Kuan-jü Čou na tlačovej konferencii potvrdil slová Kevina Magnussena z minulého týždňa o tom, že predstavuje “zátku vo fľaši”.

“Zatiaľ sa o ničom nerozhodlo,” hovorí o svojej budúcnosti Kuan-jü Čou. “Všetci čakáme na Carlosovo rozhodnutie.”

Ďalšie rýchle správy

včera 22:08

Júki Cunoda dostal za svoju vysielačkovú komunikáciu, v ktorej padlo “Títo chlapci sú *** retardovaní!” pokutu vo výške 40-tisíc eur. Polovica z tejto sumy mu bola uložená podmienečne do konca sezóny. Ak sa už bude držať na uzde, bude mu vrátená.

včera 21:25

Kevin Magnussen a Nico Hülkenberg dnes spoločne sledujú zápas Dánsko-Nemecko na európskom šampionáte.

včera 21:03

Kym Illman sa podľa vlastných slov tiež spýtal Davida Coultharda, kto mu povedal, že auto na parkovisku, ktoré trafilo stĺpik, patrí Loganovi Sargeantovi. Škótsky pretekár vraj odpovedal: “Tipol som si…”

včera 20:55

Podľa fotografa Kyma Illmana nebola sekcia v prvej zákrute FIA oficiálne zakázaná ako miesto pre fotografov. V oficiálnych dokumentoch sa nič také neobjavilo a v minulých rokoch sa mohlo z toho miesta bez problémov fotografovať. Niekto na riaditeľstve pretekov sa zjavne rozhodol na poslednú chvíľu. Illman však jedným dychom dodáva, že “aj keď rozhodnutie prišlo veľmi neskoro, pravdepodobne bolo správne”. Na mieste sa vraj zhromaždilo okolo 25 fotografov a nie je tam žiadne ochranné oplotenie “len” oceľové zvodidlá. Preto sa v šprinte odjazdili dve zahrievacie kolá. Všetci dnes dostali email, podľa ktorého je táto časť po novom zakázaná a fotografi tam nebudú pracovať v prvom kole.

včera 20:06

Júki Cunoda sa mal prehrešiť voči Medzinárodnému športovému kódexu FIA. Keď sa totiž v boxoch pred neho strčil Kuan-jü Čou, nahnevane zahlásil: “Títo chlapci sú  *** retardovaní!”

Max Verstappen mal v roku 2020 podobné opletačky, keď Lanca Strolla nazval “retard” a “mongol” zároveň. Začalo sa to však riešiť až po tom, čo mongolská vláda požiadala FIA a dokonca aj OSN, aby zakročila. Penalizácia vtedy neprišla.

View post on imgur.com

včera 19:55

Max Verstappen sa vyhol trestu za príliš pomalú jazdu na výjazde z boxov. Aj keď Holanďan šiel pomaly, nikoho tým neohrozil ani nikomu tým neuškodil.

Teoreticky by to však mohlo zničiť kvalifikáciu niektorým jazdcom za ním, ak by nestihli vstúpiť do svojho kvalifikačného kola. Komisári preto navrhujú FIA, aby stanovila maximálny čas prejazdu aj na výjazde z boxov.

včera 19:43

McLaren sa rozhodol podať protest voči výsledkom dnešnej kvalifikácie a zmazaniu času Oscara Piastriho. Ak by uspel, Austrálčan by sa vrátil na pôvodnú tretiu priečku.

“Obyčajne veľmi podporujeme FIA a uznávame, že každý sa snaží odviesť čo najlepšiu prácu,” povedal na margo Piastriho penalizácie šéf tímu Andrea Stella. “V tomto prípade sme však nemohli súhlasiť s tým, že monopost bol nepochybne za limitmi trate.”

Na zverejnenom zábere z priameho prenosu nebolo vidieť ľavé zadné koleso Oscara Piastriho, na čo už máme precedens: Vlani na VC USA nedošlo k mazaniu časov, pretože FIA nemala k dispozícii také zábery, ktoré by jednoznačne dokázali, že monopost bol za bielou čiarou, hoci z palubných záberov to bolo vo viacerých prípadoch zjavné. Je však pravdepodobné, že FIA má k dispozícii aj zábery z iných uhlov a bezpečnostných kamier.

Na výsledky protestu budeme čakať a o všetkom vás budeme informovať.

včera 18:45

Rozhovor medzi Landom Norrisom a Maxom Verstappenom po kvalifikácii je veľavravný.

Lando: “Prečo si išiel v Q2 druhýkrát na trať a použil ďalšie pneumatiky?” Max pokrčil plecami odpovedal: “Chcel som vedieť, či sa zlepším.”

Red Bullu sa, očividne, vrátila sebadôvera z roku 2023.

včera 18:42

Porovnanie časov na Red Bull Ringu. Ako vidíte, rozdiely nie sú veľké a také Ferrari či Aston Martiny sa dokonca zhoršili. Verstappenov tohtoročný čas je porovnateľný s minuloročným. Dôvodom sú teploty. Vlani bolo na Red Bull Ringu oveľa chladnejšie.

včera 18:39

Porovnanie rozostupov v kvalifikácii. Ako vidíte, Verstappen mal skutočne náskok dvoch svetov.

včera 17:47

Lewis Hamilton smeruje so svojím tímom ku komisárom za nebezpečné vypustenie z boxov.

Lewis Hamilton pitlane inchident
byu/Able_Tailor_6983 informula1

včera 17:40

Šéf McLarenu Andrea Stella si vyžiadal stretnutie s komisármi. Ide o porušenie traťových limitov zo strany Oscara Piastriho. Vyzerá to naozaj zvláštne, že medzi bielu čiaru a štrk sa vojde šírka celého monopostu.

včera 17:37

Iróniou osudu bola Q1 najvyrovnanejšia v dejinách F1. Od Q2 nasledovala “one man show”.

včera 17:14

Keby Oscar Piastri v kvalifikácii neprekročil traťové limity a FIA by mu nezmazala čas, prvá šestka by sa zoradila v presne takom istom poradí ako v piatkovej šprintovej kvalifikácii: Verstappen, Norris, Piastri, Russell, Sainz, Hamilton.

Piastri po strate svojho času spadol na siedme miesto pred Sergia Péreza.

včera 17:11

Komisári budú po kvalifikácii vyšetrovať potenciálne “zbytočne pomalú jazdu” Maxa Verstappena na výjazde z boxov.

včera 17:09

Max Verstappen v kvalifikácii predviedol neuveriteľnú jazdu. Dokopy zajazdil štyri kolá, ktoré by stačili na pole position.

TOP5 najlepších časov dnešnej kvalifikácie:

1:04,314 – Max Verstappen (Q3)
1:04,426 – Max Verstappen (Q3)
1:04,469 – Max Verstappen (Q2)
1:04,577 – Max Verstappen (Q2)
1:04,718 – Lando Norris (Q3)

Viac správ