logo F1online.skF1online.sk

Sargeant podľa Montoyu vie, že jeho dni sú spočítané

Logan Sargeant
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 6. 2024

Bude Veľká cena Španielska poslednou v kariére amerického pretekára Logana Sargeanta? Pilot Williamsu už vie, že Andrea Kimi Antonelli dostal superlicenciu a jeho čas na ohromenie Jamesa Vowlesa sa prudko stenčuje. Mnohí očakávali, že taliansky pretekár si odbije premiéru vo Williamse už tento víkend. Aj podľa Juana Pabla Montoyu sú dni amerického mladíka spočítané.

Sargeant dostal dôveru a pokračuje vo Formule 1 aj svoju druhú sezónu, ale jeho výkony nie sú oveľa lepšie v porovnaní s tímovým kolegom Alexom Albonom. Iste, Logan je vo Williamse otvorene znevýhodňovaný. V Austrálii dostal britsko-thajský pretekár po nehode auto svojho tímového kolegu a akékoľvek vylepšenia dostane skôr práve Albon. To hralo v tejto fáze sezóny nemalú rolu, keďže inžinieri Williamsu nasadili niekoľko vylepšení a monopost odľahčili, ale tím len málokedy vyprodukoval dosť dielov pre oboch pilotov.

Sargeant však z tridsiatich pokusov nedokázal ani raz poraziť Albona v kvalifikácii a po udelení superlicencie Antonellimu sa zdá byť jasné, aký bude ďalší priebeh. „On už vie, aj keď mu to možno ešte oficiálne neoznámili, že v tíme končí,“ vyhlásil bývalý pilot F1 Juan Pablo Montoya pre W Radio Colombia, na ktoré odkazuje portál PlanetF1.com.

„Momentálne mu hovoria: ‚Pozri, ďakujeme ti za tých pár rokov, dali sme ti šancu, ale nefungovalo to, čo je škoda.‘ Môžu mu tiež povedať, aby sa uvoľnil a sústredil sa na budúcnosť. Logan sa tak môže oveľa viac uvoľniť, nebude ďalej bojovať o miesto a len s ťažkosťami sa mu podarí zotrvať v F1,“ povedal Montoya.

Asi nikto nepredpokladá, že Sargeant si nájde miesto vo Formule 1. Stále však ide o talentovaného jazdca, ktorý dnes disponuje cennými skúsenosťami z najvyššej motoristickej triedy. Svet automobilových pretekov sa mu otvára dokorán a určite sa nájde nejeden tím, ktorý jazdcovi s takým životopisom ponúkne miesto v IndyCar, Formule E alebo Majstrovstvách sveta vytrvalostných pretekov.

„Keby som bol na jeho mieste, najprv by som sa porozprával so všetkými tímami, či niekto neprejaví záujem,“ hovorí Montoya. „Tiež by som sa poobzeral v IndyCar, WEC a ďalších možnostiach pre nasledujúcu sezónu.“

Kolumbijčan pritom amerického pretekára nijak nezatracuje. Aj keď mu to vo Formule 1 nevyšlo, stále ide o jazdca so skvelým životopisom. „Má za sebou ťažké časy a mal to náročné, ale keď sa pozriete na jeho výkony vo Formule 2 a Formule 3, tak bol veľmi dobrý. Je to smutné, pretože keby ste sa spýtali Albona, povedal by vám, že Sargeant je veľmi rýchly pretekár a počína si dobre, ale dopustil sa množstva hlúpych chýb,“ povedal Montoya.

Súvisiace články

Diskusia