logo F1online.skF1online.sk

Montoya radí Red Bullu zobrať Sainza: Ak chcú mať v zálohe áčkového jazdca…

Max Verstappen a Carlos Sainz
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala13. 5. 2024

Toľko turbulencií na prestupovom trhu sme už dlho nezažili, a to je ešte len polovica mája. Môžeme byť preto svedkami ešte niekoľkých nečakaných prekvapení, ale prípadný príchod Carlosa Sainza do Red Bullu by nám celkom nevyrazil dych. Aj Juan Pablo Montoya radí Milton Keynes siahnuť po Sainzovi, ak chce mať v zálohe špičkového pilota.

Carlosovi Sainzovi sa po sezóne skončí zmluva a on sa bude musieť presunúť inam. Zatiaľ vieme len to, že o jeho služby prejavilo záujem Audi a podľa Helmuta Marka aj Red Bull, no červení býci by k nemu neboli takí štedrí. Keď sa teda Španiel bude rozhodovať, ktorú ponuku prijme, toto môže byť jeden z faktorov.

Bývalý pretekár F1 Juan Pablo Montoya v rozhovore pre racingnews365.com prezradil, že aj on by z postu šéfa Red Bullu pozorne sledoval Carlosa Sainza. “Podľa mňa Carlos by bol najlepšou voľbou, najmä, ak sa skloňuje Maxov odchod. Ak berú do úvahy aj Maxov odchod, tak potrebujú mať v zálohe áčkového jazdca. Nemôžete prísť o Checa aj o Maxa, pretože potom vám nič nezostane.”

Sainz si v úvode roka spravil reklamu. “On teraz odvádza dobrú robotu. Robí presne to, čo potrebuje. Sú na obzore aj lepší jazdci? Pravdepodobne, no Carlos vie byť za správnych okolností naozaj dobrý.”

Za mnohými špekuláciami o odchode Maxa Verstappena však stojí Toto Wolff, ktorý stále oživuje debatu o budúcnosti holandského jazdca a láka ho do Brackley. V dnešnej efjednotke nič nemôžeme vylúčiť, ale Montoya to s Verstappenovým príchodom do Mercedesu nevidí tak ružovo.

“Naozaj to tak nevidím, bol by hlúpy, keby to spravil,” vyhlásil Montoya. “O Maxovi všetci hovoria, že odíde z Red Bullu, pri čom si hovoríte: Prečo by ste odchádzali z Red Bullu, keď vyhrávajú všetko, čo sa dá? Ak v tíme nie ste z tých správnych dôvodov, odídete, no ak máte na to svoj dôvod, nebudete nič meniť.”

Bývalý pretekár uvažuje, kto okrem Wolffa môže rozdúchavať tieto špekulácie. “Možno je Jos naštvaný a chce Maxa odtiaľ odohnať, je to možné, ale povedzme si úprimne; on je teraz na správnom mieste a bolo by šialené to zanechať. V mojom prípade to bolo rovnaké. Išiel som tam, kde som podľa mňa mal byť. So svojimi rozhodnutiami som bol spokojný,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia