logo F1online.sk

Pretekom v Kolumbii chýbal podľa Montoyu už len podpis: Miesto nás dali podujatie Madridu

Barranquilla, Kolumbia
© Wikimedia Commons
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 8. 2023

Liberty Media neustále hľadá spôsoby, ako kalendár zatraktívniť. Aj keď Stefano Domenicali hovorí, že počet pretekov sa už nebude navyšovať, nové podujatia budú pravdepodobne pribúdať a vytlačia niektoré staré. Jedno také malo byť podľa slov Juana Pabla Montoyu zorganizované v Kolumbii, ale tesne pred podpisom dostala prednosť iná destinácia.

Pred niekoľkými mesiacmi sa v médiách objavili špekulácie o zorganizovaní Veľkej ceny Karibiku. Tá sa mala konať v krásnom prístavnom meste Barranquilla v Kolumbii na pobreží Atlantického oceánu. Ako asi očakávate, nový okruh mal vzniknúť v mestských uličkách a stať sa ďalším podujatím na mape Formuly 1.

Na projekte sa podieľal aj najúspešnejší kolumbijský pretekár Juan Pablo Montoya, ktorý v rozhovore pre Semana TV, ktorú cituje portál Motorsport Week, odhalil, ako blízko bola krajina k zorganizovaniu vlastnej veľkej ceny. „Asi pred ôsmimi mesiacmi to bolo na 95 percent hotové, ale na niečom sa to pokazilo a ani ja sám neviem, čo sa vlastne stalo,“ prehlásil rodák z Bogoty.

„Šiel som s ľuďmi od Formuly 1 do Barranquilly a pozreli sme si usporiadanie trate. Všetko bolo hotové a všetci boli pripravení podpísať zmluvu. Chýbal prakticky už len podpis. Možno sa to podarí v roku 2028, ale nakoniec dali podujatie Madridu,“ prehlásil Montoya.

Veru tak, zdá sa, že po rokoch špekulácií sa predsa len dočká veľkej ceny hlavné mesto Španielska. Asi pred mesiacom to formálne potvrdil aj promotér podujatia, aj keď podľa Stefana Domenicaliho ešte nepadlo definitívne rozhodnutie.

„Viem, že zmluvu s F1 podpíšeme a aj to, kedy tak urobíme,“ povedal promotér José Vicente de los Mozos, ktorému však oponoval Stefano Domenicali: „Je pravdou, že Madrid chce v budúcnosti hostiť preteky. Platí však, že doteraz nebolo prijaté žiadne rozhodnutie.“