logo F1online.skF1online.sk

Verstappenova MGU-K je na odpis

28. júna 2024, 10:26

Podľa holandského novinára Erika van Harena už jednotku MGU-K Maxa Verstappena z Kanady nebude možné použiť. Očakáva sa, že Holanďan nasadí nový kus a prijme penalizáciu straty desiatich priečok v Belgicku.

Ďalšie rýchle správy

dnes 19:26

Hans Zimmer si Veľkú cenu Rakúska naplno užil. Génius hudobného sveta najskôr prezradil, že bude komponovať hudbu k novému filmu s Bradom Pittom, na ktorom pracuje aj Lewis Hamilton. Potom zahral rakúsku hymnu a nakoniec odovzdával ceny na pódiu. A čo šampanské? Takto sa z neho tešil!

dnes 19:25

V bočnici Sergia Péreza bola nakoniec takáto obrovská diera. V tom prípade sa ani nečudujeme, že tak zaostal za Maxom Verstappenom.

dnes 19:25

Strategický prehľad Veľkej ceny Rakúska: Videli sme 45 zastávok v boxoch. Najdlhší stint na tvrdej sade zajazdil Daniel Ricciardo (34 kôl), na stredne tvrdej Pierre Gasly (29 kôl) a na softoch Max Verstappen, ktorému do konca chýbalo sedem kôl.

dnes 18:04

Andrea Stella vyzýva FIA, aby v takýchto prípadoch udeľovala aj prísnejšie tresty. “Ak to nebude riešiť, tak sa to vráti. Dnes sa to vrátil preto, že to v minulosti nebolo poriadne riešené pri niektorých súbojoch [Maxa] s Lewisom, ktoré mali byť penalizované prísnejšie.”

“Máme veľký rešpekt pred Red Bullom, máme veľký rešpekt pred Maxom. Toto [v Red Bulle] nepotrebujú robiť. Toto je cesta, ako si zničiť reputáciu. Prečo by to robili?” pýta sa šéf McLarenu.

dnes 18:03

Tota Wolffa po kolízii Maxa Verstappena a Landa Norrisa zaplavili emócie a hneď Georgeovi Russellovi vo vysielačke hlásil novinky z trate. “Potom mi Toto zaručal do vysielačky [že to môžem vyhrať], a ja som takmer havaroval!” rozosmial sa.

dnes 18:02

Lando Norris mal pri súboji s Maxom Verstappenom pocit, že je už trochu zúfalý. “Trikrát spravil vec, ktorá mohla spôsobiť nehodu. Bolo to trochu bezohľadné, z jeho strany až trochu zúfalé.”

“Má na konte kopu víťazstiev, ale bol trochu zúfalý pri tom, ako sa snažil ma nenechať prejsť, a to som vedel, že bude agresívny. Zničil mi preteky aj auto. Tie najlepšie komponenty teraz smerujú do koša. Tieto súčiastky budeme potrebovať aj o týždeň,” vysvetlil svoje sklamanie. “Nejde len o následky na trati, ale aj čo si prenesieme do Silverstone a aký tam budeme mať hendikep. Čakal som od neho viac.”

dnes 17:14

Komisári udelili Maxovi Verstappenovi desaťsekundový trest a dva trestné body. Holanďanovi pripísali “prevažnú” časť viny za spôsobenie kolízie.

“Max Verstappen sa blížil k tretej zákrute s Landom Norrisom na jeho ľavej strane. Pred tým, než zatočil, pilot auta 1 sa posunul doľava, čím spôsobil kolíziu s Landom Norrisom,” vysvetlila FIA. “Komisári rozhodli, že Max Verstappen nesie prevažnú časť viny, preto v súlade s precedensmi udeľujú vyššie zmienenú penalizáciu.”

dnes 17:11

Norris to má nakoniec v suchu. Keďže je vo výsledkoch uvádzaný ako “klasifikovaný”, päťsekundový trest mu bol pripočítaný k jeho výslednému času. Mal však obrovské šťastie. Keby zajazdil o jedno kolo menej, bol by neklasifikovaný a o týždeň by dostal penalizáciu.

dnes 17:07

Toto Wolff sa vo vysielačke viackrát ozval Georgeovi Russellovi. Aj po kolízii Landa Norrisa a Maxa Verstappena. “To bola jedna z najhlúpejších vecí, akú som kedy spravil. Nepozrel som sa, kde sa nachádzal na trati. Tvrdo brzdil z rýchlosti 320 km/h, keď som mu povedal, že tí dvaja kolidovali. Budem sa musieť nad tým zamyslieť.”

dnes 17:04

Verstappen s trestom nebol spokojný. Keď sa po šachovnicovej vlajke dozvedel, že komisári z nehody obviňujú jeho, dosť sa nahneval. “Samozrejme. Iste. To je smiešne. Nemôžete útočiť zľava-sprava. Čo chcete, aby som robil?”

Christian Horner poznamenal, že sa Norris nesprával dobre.

dnes 17:02

Nezabudnime, že Lando Norris dnes dostal päťsekundový trest. Odpykal si ho? Svoj monopost v boxoch odstavil a v pretekoch nepokračoval.

McLaren bude dúfať, že podľa pravidiel si trest odpykal a v Silverstone nepríde na štarte o tri priečky. To by bolo dosť nepríjemné…

Budeme čakať na vyjadrenie FIA.

dnes 17:01

Víťaznú trofej si z Rakúska odnáša George Russell! Dnes mal takýto široký úsmev.

dnes 12:18

Pre Valentina Rossiho je to už druhá kolízia v pretekoch. Tentoraz Rossi trafil Rosiho.

dnes 12:12

Sergio Pérez mal vydarenú prvú časť sezóny, čo Christian Horner veľmi rád a veľmi často pripomína; nejako predsa to predĺženie kontraktu treba zdôvodniť.

Čísla však ukazujú, že aj napriek tej vydarenej fáze čoskoro prepíše negatívny rekord v Red Bulle a stane sa jazdcom, ktorý bol v porovnaní s Maxom Verstappenom zo všetkých najslabší. V tejto chvíli na svojho kolegu stráca v priemere 0,629 sekundy. Horšie bol na tom len Alex Albon v sezóne 2019 (strata 0,634 sekundy), nuž a na podobnej úrovni sa pohyboval aj Gasly (0,592s).

Zatiaľ čo posledným dvom menovaným však boli sťaté hlavy, Sergio Pérez dostal nový kontrakt.

dnes 12:03

Na chvoste štartového roštu došlo ku kozmetickej zmene. Kuan-jü Čou nebude štartovať z dvadsiateho miesta, ale z boxovej uličky. Sauber sa rozhodol zmeniť nastavenia na jeho monoposte.

dnes 11:13

Pre toto je dôležité pod žltými vlajkami spomaliť. Viacerí jazdci sa pred Eau Rouge hnali neprimerane rýchlo, až kým jeden z nich netrafil stojaci monopost Ferrari Christiana Hooka. Po náraze dokonca došlo k výbuchu.

Viac správ