logo F1online.sk

Norris mal pozitívny test na Covid-19, dva týždne strávi v hoteli

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala5. 1. 2021

McLaren v utorok popoludní potvrdil, že sa na dovolenke v Dubaji pred plánovaným tréningovým kempom infikoval Lando Norris. Zatiaľ sa uňho neobjavili žiadne vážnejšie príznaky. Najbližšie dva týždne strávi v karanténe.

“McLaren potvrdzuje, že Lando Norris mal včera v Dubaji, kde dovolenkuje pred plánovaným tréningovým kempom, pozitívny test na Covid-19,” píše v stanovisku McLaren. “Potom, čo spozoroval stratu chuti a čuchu, bol okamžite otestovaný a o veci informoval stajňu.”

“V súlade s miestnymi opatreniami najbližších štrnásť dní zotrvá v izolácii na svojom hoteli. Momentálne sa cíti dobre a nehlási žiadne ďalšie príznaky,” doplnil Woking.

Po Sergiovi Pérezovi, Lancovi Strollovi a Lewisovi Hamiltonovi je Lando Norris už štvrtým nakazeným medzi pilotmi Formuly 1. Na Péreza a Strolla choroba nedoľahla tak ako na Lewisa Hamiltona, ktorý celý týždeň preležal a schudol štyri kilá. Ešte aj na VC Abú Zabí bolo evidentné, že nie je celkom v poriadku. Doterajší Norrisov priebeh naznačuje, že by sa takémuto scenáru mohol vyhnúť.

“Ahojte všetci, dúfam, že sa vám darí,” prihovoril sa Lando Norris svojim fanúšikom cez sociálne siete. “Včera som prišiel o chuť a čuch, tak som sa okamžite izoloval a podstúpil som test.”

“Výsledok bol pozitívny, preto som každému, s kým som bol v kontakte, povedal, aby sa tiež nechal otestovať. Najbližších štrnásť dní budem v izolácii. Cítim sa dobre, nemám žiadne ďalšie príznaky, len som vás všetkých chcel o tom informovať. Držte sa,” odkázal.