logo F1online.sk

Podľa Norrisa je Sainzov prístup výnimočný: Veľa jazdcov by sa tak neobetovalo

Lando Norris a Carlos Sainz
© Instagram/Carlos Sainz
Milan Kubala
Milan Kubala27. 3. 2024

Vrcholoví športovci a najmä piloti Formuly 1 sa dokážu zo zranení zotaviť veľmi rýchlo a idú aj cez bolesť. Carlos Sainz je však na úplne inej úrovni, myslí si Lando Norris. Podľa jazdca McLarenu by len málokto obetoval toľko času a úsilia, aby sa vrátil do kokpitu necelé dva týždne po operácii.

Carlos Sainz sa v dňoch po operácii rozhodne nenudil. Po krátkom pobyte v nemocnici sa okamžite začal pripravovať na preteky v Austrálii, čoho súčasťou bol napríklad aj pobyt v hyperbarickej komore. Zvýšená hladina kyslíka pomohla Španielovi zotaviť sa. Tréning musel obmedziť na jednoduché cvičenia, no ani tie nevynechal.

Jeho bývalý kolega Lando Norris pred týmto zápalom sňal klobúk. “Som si istý, že je tu veľa jazdcov, ktorí by sa nesnažili tak veľmi a neobetovali by toľko svojho času a úsilia, aby sa čím skôr dali dokopy a vrátili sa do auta.”

Sainzov kalendár na rok 2024 zatiaľ zíva prázdnotou. Španielovo odhodlanie je podľa Norrisa len ďalším dôvodom, prečo by mal byť vnímaný ako jeden z elitných pilotov Formuly 1. Verejnosť ho možno podceňuje, keďže sa jeho meno málokedy objaví v spoločnosti Hamiltona, Verstappena, Alonsa či Leclerca, ale Norris to vníma inak.

“Neexistuje dôvod, prečo by ho mal niekto vnímať ako podceňovaného. Myslím si, že ľudia, ktorí ho poznajú, presne poznajú jeho schopnosti, aké úsilie do toho vkladá, ako k tomu pristupuje a aký je odhodlaný stať sa jedným z najlepších. Presne to dokázal dnes a v priebehu posledných týždňov,” myslí si Norris.

Zo štatistického hľadiska sa možno Sainz neradí k úplnej špičke, ale výsledky nie sú vždy verným ukazovateľom kvality jazdca. “Áno, výsledkami sa preukazujete, ale ľudia mimo tohto sveta ľahko vynášajú súdy len z toho, čo vidia v televízii. Avšak, keď s ním pracujete, poznáte jeho schopnosti. Keď všetko zapadne do seba, tak to zapadne do seba naozaj skvele a ukáže výkony, aké sme v jeho podaní videli cez víkend. Povedal by som, že celý rok dokazuje, že spravil krok vpred oproti vlaňajšku. Ak ho podceňujete, je to z vašej strany hlúpe.”

Súvisiace články