logo F1online.sk

Hamilton bojoval aj so sebou: Bolo to obrovské trápenie

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala13. 12. 2020

Po prekonaní Covidu-19 sa Lewis Hamilton hneď vrátil do súťažného tempa. Celý víkend však nebol stopercentne fit a hoci v nedeľu ráno vyhlásil, že sa cíti lepšie než po iné dni, 55 kôl v Abú Zabí na ňom zanechalo svoje. Po pretekoch priznal, že to nebolo med lízať.

Toto Wolff v sobotu uviedol, že rozhodnutie, či bude v nedeľu pretekať, je čisto na Lewisovi Hamiltonovi. Ten napokon svoj stav zhodnotil ako dostatočne dobrý. Preteky aj zvládol, do cieľa dorazil na tretej priečke, no nebyť problémov, azda by skončil aj vyššie.

“Toto boli pre mňa naozaj ťažké preteky,” vyspovedal sa po skončení veľkej ceny Lewis Hamilton. “Celý rok som bol telesne v poriadku, ale dnes určite nie. Som rád, že je to už za mnou.”

Hamiltona môže napokon tešiť, že ho koronavírus nezasiahol rovnako silno ešte počas leta, keď súťažné víkendy nasledovali jeden za druhým bez času na vydýchnutie si. Ak by totiž nebol v top forme, Bottas by mohol prehovoriť do súboja o majstrovskú korunu, hoci pri pohľade na konečné výsledky šampionátu si každý pomyslí svoje.

Na otázku, či ho v dnešných pretekoch doznievajúca choroba limitovala, odpovedal jednoznačne. “Po telesnej stránke obrovsky. Myslím si, že som ešte nikdy nebol taký vyžmýkaný. Moje telo sa necíti veľmi dobre, ale pozerám sa na tú pozitívnu stránku, zvládol som to. Minulý týždeň som si vôbec nemyslel, že tu budem stáť.”

“Som veľmi vďačný za moje zdravie a za to, že žijem. Teším sa, keď sa dám v najbližšom období dokopy. Potom sa opäť vrátim na tréningy a svoje telo dostanem do formy, v akej by malo byť,” doplnil aj mierne pochudnutý Hamilton.