logo F1online.sk

Guvernér Sao Paula potvrdil novú päťročnú zmluvu s F1

Brazília, Interlagos
© Pirelli Motorsport
Milan Kubala
Milan Kubala12. 11. 2020

Nakoniec to ani tak dlho netrvalo. Vedenie Sao Paulo vo štvrtok na obed miestneho času potvrdilo, že sa s Formulou 1 dohodlo na novej päťročnej zmluve, vďaka ktorej Formula 1 aj v najbližších sezónach zavíta na brazílsky okruh Interlagos.

Stalo sa tak len jeden deň po vyhlásení spoločnosti Rio Motorsports o tom, že ukončila rokovania s Formulou 1 nielen ohľadom organizovania veľkej ceny, ale aj ohľadom odkúpenia vysielacích práv Formuly 1. Bližšie sme sa tejto téme venovali už v druhom článku.

Takú rýchlo odozvu sme však nečakali. Formula 1 samotná síce zatiaľ kalendár pre sezónu 2021 neaktualizovala a ani nepodala oficiálne potvrdenie novej zmluvy, ale urobil tak guvernér Sao Paula João Doria. Termín pretekov zostáva zachovaný, uskutočnia sa budúci rok 14. novembra.

“Som hrdý na to, že môžem spolu so starostom Sao Paula Brunom Covasom oznámiť, že Formula 1 predĺžila zmluvu o organizovaní VC Brazílie až do roku 2025,” hovorí Doria. “Zmluva bude podpísaná starostom Covasom s Liberty Media.”

“Je to skvelé víťazstvo pre Sao Paulo, pre náš štát a celú Brazíliu. Je to víťazstvo zdravého rozumu,” doplnil narážajúc možno aj na fakt, že Interlagos mal byť nahradený novým okruhom, ktorému mali za obeť padnúť hektáre brazílskeho pralesa.

Špekulácie o Veľkej cene Brazílie v Riu de Janeiro sú tak na konci i napriek veľkej podpore samotného Chasa Careyho, ktorý loboval aj u guvernéra Ria de Janeiro Cláudia Castra. Všetko napokon zlyhalo na reakcii ochranárov a peniazoch.