logo F1online.sk

Veľká cena Sao Paula v tomto roku určite bude, uvidíme tam tretiu šprintovú kvalifikáciu

Po štarte VC Brazílie 2019
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 8. 2021

Zloženie kalendára v druhej polovici sezóny je stále otázne. S nastupujúcou treťou vlnou pandémie a logistickou zložitosťou zámorských podujatí, očakávame ďalšie škrty. Takmer nad každým americkým či ázijským (s výnimkou Blízkeho východu) podujatím visí nejaký otáznik. Brazília je však výnimkou.

Jediné, čo by Brazílčania uvítali, je zmena termínu z pôvodného 7. novembra na 14. novembra. Dôvodom nie je Covid, ale skutočnosť, že 15. novembra je v Brazílii štátny sviatok. To by pomohlo zvýšiť ekonomický potenciál podujatia. V tejto chvíli máme v druhej polovici novembra prázdne miesto po zrušení Veľkej ceny Austrálie. Rozhodnúť o zmene termínu by sa malo do 26. augusta.

„Šance sú tak 50 na 50, ale budeme o to silno bojovať,“ povedal novinárom promotér Alan Adler. „Neexistuje žiadna šanca, že Veľká cena Sao Paula bude zrušená. To je už potvrdené.“

Brazília pritom stále patrí ku krajinám, ktoré sú pandémiou najviac zasiahnuté. Tamojší predstavitelia však sršia sebadôverou.

„Bez šance,“ povedal na margo možného zrušenia pretekov guvernér Sao Paula Joao Doria. „Možno v prípade, ak nastane nejaká katastrofická situácia alebo nepredvídaná udalosť. Nemáme obavy, potrebujeme len potvrdiť termín, ktorý je zatiaľ stanovený na 7. novembra.“

A čo viac, organizátori veria, že bude možné otvoriť brány okruhu pre fanúšikov a naplniť kapacity na 100 percent. Predaj lístkov už začal. Zástupcovia podujatia okrem toho tiež potvrdili, že po Silverstone a Monze bude práve Interlagos tretím miestom, kde sa v sobotu uskutoční šprintová kvalifikácia.