logo F1online.sk

V Racing Pointe sú zaskočení Pérezovou kritikou

Racing Point
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 9. 2020

Sergio Pérez si svojimi štvrtkovými vyjadreniami zrejme trochu zavaril. Racing Pointu sa jeho slová na tlačovej konferencii veru nepáčili a Mexičan ich musel na druhý deň korigovať skrz sociálne siete. Šéfovia stajne zo Silverstone priznali, že ich Checove slová prekvapili.

Pérez vo štvrtok na tlačovej konferencii vyhlásil, že tím pred ním začal skrývať niektoré informácie. Zároveň dodal, že potrebujú urobiť všetko, aby zabojovali o tretie miesto v pohári konštruktérov (o tom sme písali tu). To zjavne vyvolalo určité negatívne reakcie, keďže už na druhý deň Checo svoje vyjadrenia korigoval s tým, že „vzduch je úplne čistý“. K celej veci sa na tlačovej konferencii šéfov tímov vyjadril aj technický riaditeľ Racing Pointu Andy Green.

„Týka sa to v podstate len budúcoročného auta. Neodstrihli sme ho od ničoho, čo sa týka tohto roka,“ povedal Green. „Je v našom záujme, aby bol vo zvyšku sezóny taký rýchly, ako len bude možné. Stále bojujeme v šampionáte.“

„Nebolo by pre nás dobré, keby sme sa k nemu začali správať inak, preto sme to ani neurobili. Takže áno, boli sme prekvapení, keď sa o tom neporozprával s nami, miesto toho sme sa to dočítali z tlače. Bolo to trochu čudné,“ povedal Green.

„Porozprávali sme sa s ním v piatok a spýtali sa ho, ako to myslel. Povedal, že sa mu zdalo, akoby sme sa držali späť. Uvedomil si, že sa mýlil a v ničom mu nebránime.“

„Jedinou vecou, ktorú s ním nebudeme rozoberať, je budúcoročné auto. To nám však nezabráni v spolupráci pre tento rok,“ uzavrel Green.