logo F1online.sk

Pérez priznal, že tím pred ním začal skrývať informácie

Sergio Pérez
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 9. 2020

Sergio Pérez po tejto sezóne opustí Racing Point, kde ho nahradí Sebastian Vettel. V továrni však beží vývoj naplno, tím tak priškrtil zdieľanie informácií, ktoré by Mexičan mohol preniesť k novému zamestnávateľovi. To Checa práve nepotešilo.

Zdá sa, že šéfovia Racing Pointu sa nevydali cestou McLarenu, kde napriek odchodu beží spolupráca s Carlosom Sainzom naďalej v normálnom režime. Pérez tak za ani nie dva týždne naplno pocítil, že k tímu už prestáva patriť.

„Odkedy oznámili tie novinky, začali niektorí ľudia v tíme predo mnou skrývať určité veci,“ priznal Checo pred novinármi v Rusku. „To určite nie je ideálne.“

„Myslím, že v súčasnej dobe potrebujeme byť čo možno najtransparentnejší, aby sme dosiahli naše ciele a získali čo najviac bodov. Bude čoraz dôležitejšie, aby sme vybojovali každý bodík, stále totiž bojujeme v pohári konštruktérov. Toto môže byť najlepšia sezóna v histórii tohto tímu, na to však musíme rok zakončiť na treťom mieste. Ak sa to nepodarí, budeme veľmi sklamaní,“ hovorí Pérez.

Mexičan ani po dvoch týždňoch neskrýva sklamanie zo svojho odchodu. Zdá sa, že celý proces jazdeckej výmeny neprebehol tak transparentne, ako by si Checo prial, najmä po siedmich spoločných rokoch. Pred novinármi však toho nechcel veľa prezradiť.

„Ak mám byť úprimný, som dosť sklamaný. Od tímu toho prišlo pomerne dosť, alebo ako to povedať… Nebudem však o tých veciach hovoriť verejne, zostane to len medzi mnou a tímom. Neposkytnem k tomu ďalšie informácie, pretože si myslím, že by to malo zostať medzi nami,“ hovorí Pérez.

A čo viac, jeho tímový kolega Lance Stroll v Mugelle zničil nový aerodynamický balík, ktorý mal Checo dostať v Rusku. V Silverstone však stihli vyrobiť nové komponenty iba pre jedno auto. Mexičan tak na vylepšenia musí ďalej čakať.

„Nie, žiadne nové diely po stránke aerodynamiky, dostanem len vylepšené zadné zavesenie,“ potvrdil Pérez. „Vzhľadom k tomu, ako to je na rošte vyrovnané, aj pár desatiniek dokáže zlepšiť výsledok. Určite by som si prial mať vylepšenia na aute tento víkend, ale to sa nestane. Tím však tvrdo pracuje a snáď ďalší víkend by som ich už mať mohol.“