logo F1online.skF1online.sk

Ľutuje Toto Wolff odchod Lewisa Hamiltona z Mercedesu?

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 7. 2024

V úvodnej fáze sezóny vyzeral Lewis Hamilton ako génius, ktorý opustil Mercedes a podpísal zmluvu so silným Ferrari v tom najlepšom čase. Prešlo však niekoľko mesiacov a situácia sa úplne otočila. V súčasnosti to vyzerá, že sedemnásobný šampión opúšťa víťazné auto a majstrovský tím, aby sa pripojil k nekonečnému a (zatiaľ) neúspešnému boju Ferrari o vytúžený titul.

Aj keď otázka skôr stojí, či Lewis Hamilton ľutuje odchod z Mercedesu, pri pohľade na jazdecký trh to môže ľutovať aj Toto Wolff. Ak ten nepresvedčí Maxa Verstappena, bude v kokpite Mercedesu prvýkrát v novodobej histórii chýbať majster sveta. Rakúsky biznismen sa na to však takto nepozerá.

„Ja vo svojom živote nič neľutujem. Jednoducho nemôžete ľutovať,“ vyhlásil Wolff. „Sme dospelí. Prijímame rozhodnutia. Ideme do toho. To je v živote veľmi dôležité.“

„Musíme zakončiť túto sezónu čo najlepšie a poskytnúť našim pilotom auto, ktoré dokáže bojovať o víťazstvá a získavať body pre tím do Pohára konštruktérov. Taká je v jednoduchosti naša situácia,“ dodal Wolff.

Ten čelil so svojou pretekárskou hviezdou neľahkej situácii. Hamilton nevyhral dva roky, čo pravdepodobne zohralo dôležitú úlohu pri podpise sedemnásobného majstra sveta s Ferrari. Mercedes má za sebou dva pretrápené roky, ale teraz to konečne vyzerá, že je na ceste nahor. Tím vyhral dvoje preteky v rade a Hamilton pretrhol siahodlhé čakanie na víťazstvo práve na domácej pôde v Silverstone.

„Boli to náročné dva roky. Nedarilo sa nám pri hľadaní lepšej výkonnosti, nedokázali sme dať našim jazdcom auto, s ktorým by mohli útočiť na víťazstvá,“ priznal Wolff. „Keď Lewis opäť vyhral na Veľkej cene Veľkej Británie, pri jeho posledných pretekoch s Mercedesom na tejto trati, je to ako malá rozprávka.“

„Náš vzťah siaha hlboko do minulosti. Každý z nás trpel v rozličných fázach. Lewis tu bol pre mňa a ja som sa v nedávnej minulosti snažil prispieť svojou troškou, keď mal nejaké pochybnosti. Preto je to naozaj dobrý pocit, keď dokázal zahodiť všetky pochmúrne myšlienky a podať takýto výkon. Myslím si, že mu to sňalo bremeno z pliec,“ povedal šéf Mercedesu.

Súvisiace články

Diskusia