logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Vedel som, že Lewisov príchod je pravdepodobný a detaily som nepotreboval

Charles Leclerc a Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 8. 2024

Po Sebastianovi Vettelovi bude mať Charles Leclerc za tímového kolegu ďalšieho viacnásobného majstra sveta. Vettel a Lewis Hamilton, ktorého príchod do Ferrari sa nezadržateľne blíži, majú v súčte jedenásť titulov a 158 víťazstiev. Sebastiana dokázal svojho času poraziť a teraz ho čaká ďalšia veľká výzva. Aj keď to niektorým bude znieť zvláštne, Leclerc sa na nového tímového kolegu teší.

Po skončení tejto sezóny skončí aj Charlesova spolupráca s Carlosom Sainzom, ktorá bola, a stále je, nesmierne vyrovnaná. Aj keď si to španielsky pretekár určite nezaslúžil, v budúcej sezóne bude riadiť monopost omnoho menej konkurencieschopného tímu Williams, kým Leclerc sa v legendárnom Ferrari postaví žijúcej legende tohto športu.

Aj keď Charles ocenil Sainza ako „neuveriteľného jazdca“, príchod Lewisa Hamiltona komentoval slovami: „Keď do tímu prichádza sedemnásobný majster sveta, je to vždy dobrá správa,“ vyhlásil Leclerc v rozhovore pre Motorsport.com.

„Je to pre mňa veľmi zaujímavé a nesmierne motivujúce. Zaujímavé preto, že sa môžem učiť od jedného z najlepších pilotov Formuly 1 všetkých čias; nesmierne motivujúce preto, že chcem ukázať, čoho som naozaj schopný proti Lewisovi v rovnakom aute. Z týchto dvoch dôvodov sa na to veľmi teším,“ odkázal Leclerc.

Ten oficiálne podpísal novú zmluvu s Ferrari len týždeň pred odpálením jednej z najväčších prestupových bômb v histórii Formuly 1. Veľa sa špekulovalo, či o tom Charles vedel a či je spokojný s tým, do akej situácie ho jeho tím dostal. O skutočných plánoch vtedy vedelo veľmi málo ľudí a sám Charles priznáva, že aj keď nevedel o všetkom, nejaké informácie predsa len mal.

„Vedel som, že táto možnosť je na stole a že je pravdepodobná, pretože si to priali obe strany. Bol som za to veľmi rád a určite som vedel, že je to pravdepodobné. Stačilo mi to a nepýtal som sa na ďalšie detaily. Jednak na to nemám právo, ale na druhej strane, všetci boli ku mne vždy veľmi úprimní,“ povedal Leclerc.

„Svojím spôsobom ma to ešte viac upokojilo, pretože keď podpíšete jazdca ako Lewis Hamilton, je to mocné znamenie. Myslím si, že to na náš tím vrhne pozitívne svetlo a mohlo by to k nám prilákať veľmi talentovaných ľudí. Je to pre náš tím dobrá správa,“ dodal monacký pretekár.

Podľa niektorých názorov je to pre Charlesa dobrá správa ešte z jedného uhla pohľadu. On vraj môže na tejto situácii len získať. Keď porazí sedemnásobného majstra sveta, bude to historický okamih, ale keď prehrá, vlastne nebude hanba podľahnúť legende Formuly 1.

Sám Leclerc to však vníma inak. „Pre mňa ako jazdca je jedno, či som dve desatiny za Lewisom, alebo za kýmkoľvek iným. Nech je situácia akákoľvek, chcete byť na prvom mieste. Napríklad v časoch so Sebom som nenávidel každú prehru s ním. Aj keď to bol môj prvý rok vo Ferrari a on mal obrovské skúsenosti, nenávidíte, keď vás niekto poráža,“ povedal monacký pretekár.

Súvisiace články

Diskusia