logo F1online.skF1online.sk

Elkann: Hamilton ide do Ferrari uspieť, nie ukončiť kariéru

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala11. 8. 2024

Ukončiť kariéru v červenej kombinéze bude určite krásne, no to nebola Hamiltonova motivácia prestúpiť do Maranella. Prezident Ferrari John Elkann na Hamiltonovi nebadá znaky, že by chcel čoskoro zavesiť svoje remeslo na klinec. Vo Ferrari chce vyhrávať.

Už zisk siedmich majstrovských titulov spravil z Lewisa Hamiltona najväčšiu legendu Formuly 1 na jednej úrovni s Michaelom Schumacherom. Čo viac si ešte môže taký úspešný jazdec priať? Možno len napísať poslednú bodku vo Ferrari, ktoré má moc nielen dozdobiť jeho kariéru, ale pripraviť mu pôdu na spoluprácu s talianskou značkou aj po ukončení svojej formulovej púte.

Na to však Hamilton nemyslí, uvažuje John Elkann. “Niektoré veci sa udejú veľmi rýchlo. Toto bola chvíľa, keď sa on a Ferrari našli navzájom,” vyhlásil po otázke Corriere dello Sport a vysvetlil, čo prilákalo sedemnásobného majstra sveta do Ferrari.

“Chce vyhrať ten ôsmy titul majstra sveta. Ferrari chce vyhrať a s Lewisom bude silnejšie. On neprichádza do Ferrari, aby si užil dôchodok,” ubezpečuje 48-ročný Newyorčan. “Je dôležité mať okolo seba motivovaných ľudí, ktorí chcú vyhrávať.”

Krátko pred prvou návštevou továrne v Maranelle Lewis Hamilton oslávi 40. narodeniny. Fernando Alonso ukazuje, že aj v tomto veku sa dá udržať na vrchole, a tak by vek nemusel znamenať problém.

Elkann očakáva, že Hamilton prinesie do Ferrari konzistentnosť, ktorá prichádza s vekom. “Vo Formule 1 je teraz ozajstná konkurencia. Štyri tímy sú si veľmi blízko: Red Bull, Ferrari, McLaren a Mercedes. Je dôležité ísť na maximum svojho potenciálu. Kto má viac skúseností, je konzistentnejší, čo predvádzajú Hamilton a tiež Alonso. Na konzistentnosti záleží.”

“Vďaka odhodlaniu a obety dokážu prekonať aj fyzické limity, ktoré stanovuje vek,” poznamenal narážajúc aj na veľké športové osobnosti ako Novak Djoković, Roger Federer, Lionel Messi či Ronaldo. “Pravdou je aj to, že historicky sme sa ocitli v období, keď aj žijeme dlhšie. Platí to aj o dĺžke kariér športovcov.”

Súvisiace články

Diskusia