logo F1online.skF1online.sk

Hamilton zažije vo Ferrari emočnú horskú dráhu, avizuje Villeneuve

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala12. 8. 2024

Piloti Ferrari v priebehu jednej sezóny zažijú veľa dobrého, ale spravidla aj množstvo sklamaní. Jacques Villeneuve očakáva, že tieto vzostupy a pády budú mať vplyv aj na výkony Lewisa Hamiltona, z ktorého sa už o pár mesiacov stane jazdec v červenom.

Na domácich pretekoch v Silverstone sme opäť videli toho starého Hamiltona, ktorý za čias Mercedesu suverénne zbieral jedno víťazstvo za druhým. K nemu v Belgicku pridal ďalší triumf, čo bude mať blahodárne účinky na jeho výkony.

Jacques Villeneuve totiž zastáva názor, že aby sedemnásobný majster sveta podával výkony na svojom vrchole, potrebuje takéto momenty a najmä cítiť pohodu. Je však otázne, koľko sa jej dočká vo Ferrari, ktoré je známe chybami najrôznejšieho druhu.

“Lewis Hamilton bude vo Ferrari ako na emočnej horskej dráhe,” zamýšľa sa majster sveta z roku 1997 Jacques Villeneuve. “Zdá sa, že jeho jazda je tiež veľmi založená na emóciách, či už pri vrcholoch alebo pádoch. Dosť ho to ovplyvňuje.”

VC Veľkej Británie má byť toho dôkazom. “V Silverstone ste vedeli povedať, že je rozbehnutý a vo svojej zóne. V takomto rozpoložení nebol už dlho. Väčšinu sezóny to vyzeralo tak, že Hamilton už prijal prehru s Georgeom Russellom, čo je zvláštne. V Silverstone sa však vrátil jeho zabijacký inštinkt a v daždi bol rozhodujúcim prvkom. To je ten majster sveta, ako ho poznáme; vie, ako sa chopiť príležitosti.”

Lewisa Hamiltona teraz môže aj čiastočne mrzieť, že opúšťa Mercedes práve v čase, keď vyriešil väčšinu svojich problémov a dokáže bojovať o víťazstvá. Na druhej strane však prestupuje do Ferrari, čo je snom každého pilota F1.

Ak sa mu navyše podarí uspieť, v kronikách mu bude vyhradený najväčší priestor. “Lewis Hamilton už aj tak potreboval zmenu. Tento rok nebude ľutovať, že sa rozhodol opustiť Mercedes. Ferrari je ultimátna výzva a ak sa Hamiltonovi s ním podarí vyhrať šampionát, tak sa bezpochyby zapíše do histórie ako najlepší z najlepších naprieč všetkými generáciami.”

“Nezáleží na tom, koľko titulov nakoniec Hamilton bude mať, pretože niektoré sezóny v Mercedese boli ľahké. Sú to však tieto výzvy, ktoré ho oddelia od zvyšku,” doplnil Villeneuve.

Súvisiace články

Diskusia