logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Som zvedavý na porovnanie s Lewisom v rovnakom aute

Charles Leclerc
© SF Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala12. 8. 2024

Charles Leclerc je jazdcom, ktorého si Ferrari zvolilo ako svoju dlhodobú jednotku a dokonca mu ponúklo dlhšiu zmluvu ako kedysi Michaelovi Schumacherovi. Už v budúcom roku však bude vedľa neho sedieť ešte väčšie meno Formuly 1. Aj sám Leclerc priznáva, že ho budú zaujímať výsledky tohto interného súboja.

Angažovanie Lewisa Hamiltona je zo strany Frédérica Vasseura zatiaľ najvýznamnejším krokom, ktorý podnikol v snahe spraviť z Ferrari opäť víťaznú stajňu. Jeho bohaté skúsenosti s bojmi o majstrovské tituly majú Maranellu takpovediac pripomenúť, ako sa to robí, a pomôcť ukončiť 16-ročné čakanie na šampionátové víťazstvo.

Z pohľadu tímu sú to dobré správy, uviedol Charles Leclerc v rozhovore pre motorsport.com. “Určite, no chcem povedať, že som bol veľmi spokojný s tým, ako sme spolupracovali s Carlosom. Je to skvelý pilot a počas nášho pôsobenia vo Ferrari sme prekonali veľa ťažkých chvíľ. Aj vďaka jeho príspevku sa zlepšujeme. Celý čas sme dobre spolupracovali.”

“Na druhej strane, keď sa k vášmu tímu pripojí sedemnásobný majster sveta, vždy sú to dobré správy, veľmi zaujímavé a zároveň motivujúce,” pokračuje monacký pretekár, ktorý sa na nasledujúcu sezónu teší z jedného konkrétneho dôvodu. “Som na to zvedavý, pretože sa budem môcť učiť od najlepšieho jazdca v celej histórii F1, a je to motivujúce, pretože som zvedavý na porovnanie s Lewisom v rovnakom aute. Z týchto dôvodov sa už novej kapitoly neviem dočkať.”

Leclerc sa zároveň domnieva, že Hamiltonov prestup by mohol Scuderii pomôcť aj z dlhodobého hľadiska. “Bolo to také uistenie, pretože prijať jazdca, akým je Lewis, vysiela silný signál. Videl som to ako pozitívnu voľbu už len kvôli tomu, že Lewis by mohol umožniť príchod veľmi talentovaných ľudí do tímu.”

Na tieto mená si však ešte budeme musieť počkať. Príchod Loïca Serru a Jérôma D’Ambrosia s Hamiltonom priamo nesúvisí a podľa dostupných informácií sa k Ferrari nepripojí ani Adrian Newey, ktorý si vraj nesplní svoj sen pracovať s Lewisom Hamiltonom, ale Fernandom Alonsom.

Vo Ferrari však už musia tušiť, či sa niektorí inžinieri Mercedesu presťahujú do Maranella, podobne, ako Charles Leclerc už cez zimu očakával podpis Lewisa Hamiltona. Všetci ostatní boli 1. februára maximálne prekvapení vrátane Tota Wolffa, ktorý sa to dozvedel len pár hodín predtým, ale Leclerc mal nejaké náznaky.

“Nejaký čas to už viselo vo vzduchu, ale až do oficiálneho potvrdenia si ničím nemôžete byť istí. Vedel som, že obe strany majú záujem, a v týchto prípadoch je veľmi pravdepodobné, že sa zrodí dohoda,” uviedol Leclerc. “Ja som sa na viac nepýtal, nie je to moja úloha, no musím povedať, že všetci boli ku mne veľmi otvorení a úprimní.”

Ako sa teda dozvedel o týchto novinkách? Volal mu Vasseur alebo prezident John Elkann? “Frédéric mi o tom povedal, ale každým dňom vo mne silnel pocit, že sa to uberá týmto smerom. Nespomínam si na žiaden konkrétny telefonát, v ktorom by ma informovali o Lewisovom príchode, pretože jeho príchod ma neprekvapil. Postupne som tomu veril viac a viac, až kým neprišlo oficiálne potvrdenie.”

Súvisiace články

Diskusia