logo F1online.skF1online.sk

Na Briatoreho minulosti mi nezáleží, vyhlásil Famin

Flavio Briatore
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 6. 2024

Flavio Briatore je späť. Zdá sa to neuveriteľné, ale ako sa ukazuje, čas zahojí všetky rany. Napriek životopisu preplnenom kontroverziami a veku 74 rokov hlási taliansky boss (a v jeho prípade je toto označenie viac ako priliehavé) veľkolepý návrat. Nech si o tom myslíme čokoľvek, Flavio je možno jediný človek na svete, ktorý môže zachrániť topiaci sa Alpine. Rovnaký názor má zjavne aj šéf stajne Bruno Famin.

Briatore sa vracia do Formuly 1 v úlohe poradcu. Práve on bude šepkať do ucha generálneho riaditeľa Renaultu Lucu de Mea. Aj keď si nevieme predstaviť, že osobnosť ako Briatore sa stane niekoho podriadeným, šéf stajne Bruno Famin očividne nevníma nového muža v tíme ako hrozbu. V tejto situácii by zrejme podpísal aj zmluvu s diablom, len aby Alpine vytiahol z bahna.

„Na minulosti mi naozaj nezáleží,“ vyhlásil Famin na tlačovej konferencii šéfov tímov v Španielsku. „Ja sa vždy pozerám do budúcnosti. Čo môžeme urobiť, aby sme sa zlepšili?“

„Flavio má štyridsaťročné skúsenosti vo Formule 1 a vie, ako riadiť víťazný tím. Má veľmi dobré čísla, zopár titulov majstra sveta, prinesie skúsenosti a bojovného ducha do tímu. Je poradcom generálneho riaditeľa celej skupiny, ale bude tiež radiť tímu. Okrem toho pozná kopu ľudí a som si istý, že urýchli a zlepší vývoj nášho tímu. Pozerám sa dopredu, nie dozadu,“ povedal Famin.

Briatore sa v skutočnosti nevracia, on v podstate nikdy neodišiel. Je známy svojimi vzťahmi so šéfom Formuly 1 Stefanom Domenicalim, ktorému v posledných rokoch pomohol uzavrieť niekoľko obchodných dohôd. Okrem toho naďalej zastupuje niekoľko jazdcov vrátane Fernanda Alonsa a Jacka Doohana, ktorý bude mať z tejto správy takisto veľkú radosť.

Nie nadarmo sa hovorí, že čas zahojí všetky rany a aj keď aféra Crashgate zničila povesť automobilky Renault a celej Formuly 1, Famin na túto záležitosť nemyslí a vníma len výhody novej posily. „Máme jasný cieľ zlepšiť konkurencieschopnosť nášho tímu čo najrýchlejšie a hľadáme podporu,“ odkázal šéf Alpinu.

„Sme veľmi radi, že prišiel David Sanchez ako technický riaditeľ. Je to pre nás veľmi dobrá príležitosť. Flaviove znalosti a vplyv sú pre nás vítanou posilou a využijeme všetky možné výhody, aby sme posilnili náš tím,“ dodal Famin.

Súvisiace články

Diskusia