logo F1online.skF1online.sk

Alpine potvrdil zotrvanie Pierra Gaslyho. Francúz sa upísal na viac rokov

Pierre Gasly
© Renault SAS
Milan Kubala
Milan Kubala27. 6. 2024

Štvrtok pred Veľkou cenou Rakúska priniesol rozriešenie prvej polovice jazdeckej otázky Alpinu. V tíme zotrvá súčasný pilot stajne Pierre Gasly, ktorý podpísal “viacročné” predĺženie kontraktu.

Továreň Alpinu v stredu navštívil nový poradca značky Flavio Briatore. Pri tejto príležitosti sa zoznámil so zamestnancami, ale vedenie im stihlo zároveň prezradiť, že Pierre Gasly bude pokračovať minimálne v sezónach 2025 a 2026, keďže Alpine hovorí o “viacročnej zmluve”.

“V tomto skvelom tíme sa cítim ako doma. Užívam si to, že som skutočnou súčasťou projektu vo Formule 1 aj širšej vízie áut Alpinu,” uviedol Pierre Gasly pri oznámení noviniek svetu. “Oficiálne som tu už viac ako osemnásť mesiacov a vždy bolo naším plánom vybudovať s touto stajňou dlhodobý projekt. Aj keď na trati zažívame náročnú sezónu, zostávam verný tomuto projektu a nikam neodchádzam.”

“Som spokojný so zmenami, ktoré sme urobili, s tvrdou prácou a smerom, ktorým sa uberá tento tím. V jeho ľuďoch a zdrojoch je veľký potenciál. Som nadšený z toho, čo prinesie budúcnosť. V tejto chvíli sa koncentrujem na každodenné detaily, ktoré riešime, aby sme vylepšili naše výkony,” doplnil francúzsky pilot, ktorý dostal prednosť pred Estebanom Oconom.

Aj keď sa Alpinu z dlhodobého hľadiska nedarí plniť si svoje ciele — slávny stopretekový plán je už dávno minulosťou —, Pierre Gasly verí, že stajňa je na dobrej ceste. S príchodom Flavia Briatoreho sa jej vyhliadky predsa len zlepšili. Azda aj to presvedčilo rodáka z Normandie zotrvať. V neposlednom rade však aj absencia oveľa lepších ponúk.

“Predĺženie Pierrovej zmluvy s tímom ma veľmi teší,” prezradil šéf tímu Bruno Famin. “Vo Formule 1 má obrovské množstvo skúseností a na trati neprestajne ukazuje značný potenciál. Pre Alpine ako značku je skvelým ambasádorom, a preto sa tešíme na pokračovanie tejto spolupráce.”

“Zatiaľ čo toto je dôležitá správa smerom do budúcna, musíme venovať svoju pozornosť tomu, čo nás čaká a koncentrovať sa na zlepšovanie nášho súčasného balíka. V tejto sezóne máme vysoké ambície a neúnavne pracujeme na tom, aby sme ich dosiahli.”

Alpine sa s oznámením tímového kolegu nebude ponáhľať. V hre je viacero možností vrátane Carlosa Sainza, o ktorom sa začalo hovoriť minulý týždeň, ale napríklad aj Jacka Doohana či Micka Schumachera. “Teraz si doprajeme čas na to, aby sme rozhodli o budúcom Pierrovom kolegovi. Sme nadšení z toho, aké máme na stole možnosti.”

Súvisiace články

Diskusia