logo F1online.skF1online.sk

V Mercedese pokračuje kanadské nadšenie: Auto je skvelé!

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 6. 2024

Mercedes si preniesol dobrú náladu z Kanady aj do Španielska. Lewis Hamilton ovládol druhý tréning a ani v tom prvom monopost W15 nesklamal. George Russell bol po piatku veľmi dobre naladený a z jeho odpovedí i výrazu bolo jasné, že podľa jeho názoru je Mercedes uprostred boja s najlepšími.

Tím už v Kanade ukázal, že sa môže veľmi rýchlo a ľahko vrátiť do boja s najlepšími. V piatok v Španielsku to na omnoho konvenčnejšej trati aj potvrdil. Mercedes jazdil konzistentne rýchle časy v pretekových aj kvalifikačných simuláciách.

„Cítim sa dobre a auto má na tejto trati dobrú výkonnosť. Samozrejme, musíme to bližšie preskúmať, keďže Lewis je na čele výsledkovej listiny, čo je skvelé vidieť. Ja som sa cítil naozaj dobre na stredne tvrdých pneumatikách a v pretekových simuláciách v prvom tréningu sme boli najrýchlejší. Dnes je len piatok, ale už je to nejaký čas, čo sme boli naposledy konzistentne vpredu,“ povedal po piatku spokojne Russell.

Ten má podľa vlastných slov všetky dôvody na optimizmus. Mercedes vyzeral dobre v pretekových aj kvalifikačných simuláciách, hoci nie v rovnakej fáze dňa. Pri pohľade na predchádzajúce výsledky tímu je to však výrazné zlepšenie.

„V prvom tréningu sme boli silní v pretekových simuláciách – pravdepodobne najrýchlejší zo všetkých –, ale už možno nie v kvalifikačných. Na druhej strane, v druhom tréningu vyzerali kvalifikačné jazdy veľmi dobre. Cítim sa fajn a je to vzrušujúce. Presne na tom sme tak dlho pracovali,“ hovorí nadšene Russell.

„Nemôžeme však predbiehať. Lewis odviedol skvelú prácu a zajazdil skvelé kolo v druhom tréningu. Vieme, že Red Bull na začiatku kvalifikácie zapne a Max pôjde naplno. Okrem toho, McLareny boli rýchle, Carlos bol rýchly, takže očakávame pekný súboj,“ dodal Russell.

Aj Hamilton sa cítil skvelo

Na vlak nadšenia naskočil aj Lewis Hamilton. Ten ovládol druhý tréning, ale tento úspech mu trochu unikol, keďže podľa vlastných slov príliš nesledoval konkurenciu. Aj on však potvrdil, že auto je na tom veľmi dobre a Mercedes potrebuje ďalej tlačiť, aby sa udržal v boji s trojicou najlepších tímov.

„Prvý tréning bol trochu na hrane a vydali sme sa smerom, vďaka ktorému sme sa veľa naučili. V druhom tréningu sa pocit v kokpite dosť zlepšil. Urobili sme pár dobrých zmien a z auta som mal dnes skvelý pocit,“ povedal po piatku Hamilton.

„Na trati to bolo náročné a v horúčave to nebolo jednoduché s pneumatikami, ale nemyslím si, že sme príliš ďaleko, aj keď som časy ostatných veľmi nesledoval. Auto je na tom určite lepšie, hoci máme cez noc ešte nejakú prácu, aby sme ho zlepšili. Uvidíme, či sa dokážeme udržať Red Bullu, Ferrari a McLarenu,“ uviedol sedemnásobný majster sveta.

Ani on však nemôže poprieť, že Mercedes sa v posledných týždňoch výrazne vytiahol a doterajší priebeh španielskeho víkendu naznačuje, že je priamo uprostred súboja s najlepšími. „Myslím si, že sme našli našu Severku a teraz už oveľa lepšie rozumieme, kam sa chceme vydať s týmto autom. Robíme postupné kroky a všetci pracujú veľmi tvrdo, aby pravidelne prinášali nové diely, nie len veľké vylepšenia z času na čas. Som im vďačný a ich práca sa začína prejavovať na komforte jazdcov v kokpite,“ uviedol Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia