logo F1online.skF1online.sk

Príliš veľa chýb, povzdychol si Russell. Verí však, že Mercedes môže bojovať s McLarenom

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 6. 2024

Asi nie je žiadnym tajomstvom, že McLaren a Mercedes mohli vziať víťazstvo Red Bullu. Boli ich monoposty rýchlejšie než RB20? Ťažko povedať, ale v Kanade sa tešil ten, kto urobil najmenej chýb. Tým rozhodne nebol George Russell, ktorý ich napáchal naozaj hromadu.

Chyba v šiestej zákrute, ktorá vo finále odovzdala druhé miesto Landovi Norrisovi; kolízia s Oscarom Piastrim; nedobrzdenie do poslednej šikany a následné nebezpečné prekrižovanie Maxa Verstappena. To je len niekoľko z chýb, ktoré pripravili Georgea Russella o šancu na víťazstvo. Jeho Mercedes možno nebol v Kanade najrýchlejší, ale vyhrať mohol, najmä po štarte z pole position. Nakoniec sa musí zmieriť s tretím miestom.

„Keby ste nám pred týmto víkendom povedali, že získame pole position a tretie miesto, asi by sme vám neverili,“ povedal Russell po nedeli. „Všetci majú za sebou zložité preteky. Dostanete sa s kolesom o milimeter mimo a vyletíte z trate. Ja som v kľúčových okamihoch urobil príliš veľa chýb, ktoré ma pripravili o šancu zabojovať s Maxom a Landom.“

„V posledných troch kolách som sa sústredil na návrat na pódium. Cítil som, že som trochu sklamal tím, keď som stratil Maxa z dohľadu a urobil pár chýb, ktoré ma dostali do tejto pozície,“ povedal Russell.

Stále však platí, že Mercedes mal v Kanade skvelé tempo. Môžeme povedať, že tento tím je späť? Georgea podľa jeho slov neprekvapila konkurencieschopnosť monopostu W15. Nezabúdajme však, že Kanada je špecifická trať – tento víkend sa navyše jazdilo v náročných podmienkach.

„Nie je žiadnym tajomstvom, že Red Bull sa v posledných troch pretekoch trápil. Myslím si teda, že si musíme počkať, aký výkon predvedú v Barcelone, čo je trochu konvenčnejší okruh. Neprekvapilo nás zlepšenie nášho tempa tento víkend, pretože všetky čísla z továrne nám napovedali, že s týmito vylepšeniami dosiahneme veľký pokrok. Barcelona bude zaujímavá, ale som presvedčený, že aj tam budeme v hre,“ vyhlásil odhodlane Russell.

Nesúviseli teda výkony a výsledky tento víkend s charakterom okruhu v Montreale? „Myslím si, že Red Bull sa v posledných pretekoch trochu trápil, ale napriek tomu dvakrát vyhral. Pri návrate na konvenčné európske okruhy teda očakávam z ich strany malý krok,“ povedal George.

„Naozaj si však myslím, že zlepšenie našej výkonnosti je skutočné a môžeme sa zapojiť do boja s McLarenom. Dúfajme, že môžeme pokračovať aj v súbojoch s Maxom. Počkajme si tiež, čo Ferrari, ktoré asi malo tentoraz zlý víkend,“ dodal Russell.

Súvisiace články

Diskusia