logo F1online.skF1online.sk

Tvrdé pneumatiky boli dosť nanič, skonštatoval Russell

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 6. 2024

Mercedes pokračuje vo svojej ceste nahor. Aj keď víťazstvo bolo v Španielsku stále pomerne ďaleko, ešte pred mesiacom by nikto netipoval takýto výsledok Georgeovi Russellovi a Lewisovi Hamiltonovi. Obaja menovaní sa tak po španielskych pretekoch, z pochopiteľných dôvodov, tvárili veľmi spokojne.

Russell si po vynikajúcom štarte užil svoju chvíľku slávy na čele, ktorú mu však rýchlo prekazil svojou ofenzívou Max Verstappen. Britský pretekár však rozhodne nezabudne na svoj skvelý úvod pretekov, pri ktorom sa vytiahol zo štvrtého miesta až do čela.

„Popravde, včera som presne o tomto sníval, ale nemyslel som si, že sa to aj stane. Pred štartom som sa však pozrel na počasie a vietor sa trochu otočil, takže som vedel, že do prvej zákruty môžem brzdiť neskôr. Chlapcov to asi trochu prekvapilo, ale bol to uspokojujúci pocit,“ povedal Russell po pretekoch pre televíziu Sky.

Avšak podobne ako v Kanade, ani v Španielsku nezažil George perfektnú nedeľu. V skutočnosti mali jeho preteky ďaleko od dokonalosti a sám Russell priznal, že hneď niekoľko vecí sa mohlo vyvinúť viac v jeho prospech.

„Niekoľko skutočností dnes išlo proti nám. Myslím si, že nevydarená zastávka v boxoch ma trochu pribrzdila v druhom stinte a prinútila ma prezuť skôr na tvrdé pneumatiky, ktoré boli dosť nanič,“ skonštatoval britský pretekár.

„V každom prípade je tretie a štvrté miesto maximom pre náš tím. Na konci sme ho ešte museli brániť. Trochu ma mrzí, že som neskončil na pódiu, ale ja som si to užil minule a Lewis dnes odviedol skvelú prácu. Rozhodne si vezmeme pozitíva zo skvelých výkonov, ktoré predvádzame v posledných týždňoch,“ povedal spokojne Russell.

Kam to však Mercedes môže dotiahnuť? Víťazstvo bolo v Barcelone predsa len trochu ďaleko, ale pri takýchto výkonoch ho nemožno považovať za nerealistický cieľ. „Pôjdeme do toho naplno,“ sľubuje George.

„Max a Lando sú stále o trochu pred nami. Minulý víkend nám to však išlo naproti a boli sme to my, kto mal tempo na víťazstvo za normálnych okolností. Rakúsko pre nás bude asi trochu náročnejšie, keďže historicky sa tam trápime. Silverstone bude pre nás najbližší veľký test. Máme však momentum a jasné smerovanie za ďalším veľkým skokom vpred,“ prehlásil odhodlane Russell.

Súvisiace články

Diskusia