logo F1online.skF1online.sk

Redakcie dostali ďalší anonymný email. V tomto sa píše o sabotáži Hamiltona

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 6. 2024

Anonymné maily sú v kurze. Možno si ešte spomeniete, ako všetky veľké formulové redakcie a všetci známi novinári dostali po prepuknutí kontroverzie okolo Christiana Hornera anonymný mail s odkazom na „dôkazy“ o obťažovaní. Predstavte si, že presne tie isté redakcie a tí istí novinári dostali tento týždeň ďalšiu správu, ale tá sa v tomto prípade týkala Lewisa Hamiltona.

Lewis Hamilton je „systematicky sabotovaný“ Mercedesom pod vedením „pomstychtivého“ Tota Wolffa, tvrdí anonymný mail, ktorý pristál v schránkach všetkých dôležitých ľudí v padoku. Samotný tím neverí, že správu rozoslal niekto zvnútra a voči jej zneniu sa ohradil aj sedemnásobný majster sveta, ktorý sa v budúcom roku odoberie do Ferrari a v tejto sezóne má viac ako nelichotivú internú bilanciu s Georgeom Russellom.

Nevieme, odkiaľ sa tento email vzal, ale skutočnosť, že ho dostali presne tie isté adresy ako „dôkazy o vine“ Christiana Hornera, je viac ako podozrivá. Viacerí zdvihli obočie aj nad niektorými vyjadreniami sedemnásobného majstra sveta, ktoré by pri troche fantázie mohli znieť konšpiratívne, ale zároveň môžu byť úplne nevinné, ako napríklad keď po monackej kvalifikácii povedal, že „výkonnosť sa z nejakého dôvodu vytráca z môjho auta“.

Podobne sa dá vnímať rozhodnutie, podľa ktorého dostal v Monaku nové predné krídlo len Russell. Renomované zdroje sa však zhodujú, že Mercedes ponúkol Hamiltonovi nový komponent, ale ten sa ho vzdal. K dispozícii totiž bol len jeden kus a keby v kvalifikácii havaroval, návrat k starej špecifikácii by znamenal porušenie pravidla parc fermé a štart z boxov.

Aj Hamiltonove výkyvy formy v Kanade dopriali jeho fanúšikom dôvod na konšpirácie, ktoré ešte posilnil predmetný email, ale ten pred novinármi v Španielsku zmietol zo stola samotný jazdec. „Keď sa pozriete na minulé roky, tak sme vždy boli silný tím. Vždy sme spoločne pracovali veľmi tvrdo,“ začal Lewis.

„Je jednoduché podľahnúť emóciám, ale ako som na margo mojej výkonnosti povedal už na minulých pretekoch, myslím si, že potrebujeme podporu, nie negatívnosť,“ vyhlásil Hamilton jasne. „Ja osobne som nevedel, že by si George prechádzal niečím negatívnym. Každý víkend zo seba vydáva to najlepšie a rozvíja sa s tímom. Nemožno mu nič vyčítať.“

„Samozrejme, vždy sa nájdu veci, ktoré sa v rámci tímu dajú zlepšiť, a to sa darí vďaka konverzácii a komunikácii. Neustále na tom pracujeme a sme na jednej lodi. Všetci spoločne pracujeme tvrdo, chceme sa rozlúčiť čo najlepšie a podľa mňa to tiež dlhujeme nášmu dlhoročnému vzťahu,“ dodal Hamilton.

Ten tiež dostal otázku, či vie o maili, ktorý údajne rozoslal jeden zo zamestnancov Mercedesu, na čo odpovedal: „Už som sa k tomu vyjadril a viac k tomu nemám čo dodať. Ten email som nevidel.“

Na stretnutí s novinármi v motorhome Mercedesu stál po boku svojho tímového kolegu aj George Russell, podľa ktorého nemá zmysel strácať čas s nepríjemnosťami. „Sociálne siete sú dvojsečná zbraň. Nájdete tam veľa zábavných vecí, vďaka ktorým ste o mnohom informovaní, ale na druhej strane sa zdá, že nielen ja, ale všetci sa tam stretávajú s niečím negatívnym. Ako povedal aj Lewis, chcete cítiť podporu fanúšikov, nie rozosievať negativitu,“ povedal Russell.

„V komentároch som teda nič také nevidel, ani som o tom nepočul, ale, samozrejme, nikdy nie je príjemné počuť takéto veci. Bohužiaľ, taký je momentálne náš svet. Každý sa s tým stretne,” dodal George.

Súvisiace články

Diskusia