logo F1online.skF1online.sk

Mercedes zanedbáva Russella, čo vedie k jeho chybám, myslí si Hill

George Russell
© LAT Images/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala14. 6. 2024

George Russell si v nedeľu po šachovnicovej vlajke vyčítal, že v pretekoch spravil niekoľko chýb a nechal si ujsť druhé miesto, prípadne aj víťazstvo. Podľa Damona Hilla však nie je jediný, kto by si mal trochu spytovať svedomie. Vedeniu Mercedesu odkazuje, že by sa malo častejšie postaviť za svojho jazdca a neignorovať ho.

Ako prvé môže Georgea Russella mrzieť 22. kolo pretekov, keď ho v súboji o prvé miesto predbehol Lando Norris a on si musel skrátiť záverečnú šikanu. Keď trať preschla, pilotovi Mercedesu sa vydarila odveta, no len kým v ôsmej zákrute nebol široký a nedovolil tým McLarenu vrátiť sa dopredu.

Toto Wolff to v garáži nevydržal a ozval sa vo vysielačke Georgea Russella s príkazom, aby sa sústredil. Podľa Damona Hilla mu tým však veľmi nepomohol. “Myslím si, že vás to trochu podrýva, keď vás šéf tímu počas pretekov vo vysielačke takto koučuje a hovorí vám, aby ste sa sústredili,” povedal v podcaste Sky Sports.

George Russell sa pred koncom pretekov dopustil ešte pár menších chýb. Napohľad sa mu preto takéto nasmerovanie môže zísť, pretože v zlomových momentoch už viackrát spravil krok vedľa. Môžeme si spomenúť na minuloročné vypadnutie v Singapure alebo tento rok v Austrálii.

Táto náchylnosť na chyby je však aj dôsledkom prístupu Mercedesu, myslí si Damon Hill. Mercedes ho skrátka nepodporuje dostatočne. Namiesto toho rieši všetko možné od Maxa Verstappena po Andreu Kimiho Antonelliho, a tak sa Russell musí snažiť ukázať. Premotivovanosť však nevedie k lepším výsledkom.

“Myslím si, že toto je pre Georgea problém. Je v Mercedese už dlho a nemajú za sebou vydarené obdobie, no on určite odvádza pre nich dobrú prácu,” myslí si Damon Hill. “Lewis o rok odíde do Ferrari a George sa snaží v tíme zaujať pozíciu lídra. Ešte ju tak celkom nedosiahol. Podľa mňa preto, že celý čas hovoria o tom, kto bude jeho kolega v budúcej sezóne, namiesto toho, aby chválili Georgea.”

Russell sa tak môže cítiť prehliadaný, pritom pred pár rokmi to bola budúca hviezda Mercedesu. Pozornosť Tota Wolffa sa však obrátila inam. Teraz chváli Antonelliho všade, kde sa objaví. “Myslím si, že Mercedes by ho mal viac podporiť, dodať mu väčšie sebavedomie. Potom by sa azda v pretekoch nemusel tak tvrdo snažiť ukázať sa. Mne sa zdá, že teraz sa snaží trochu si kompenzovať niektoré veci.”

“Mal by sa upokojiť. Je rýchly, má schopnosti a je veľmi inteligentný. Som si istý, že im bude prinášať výsledky, ak ho dostanú do trochu väčšej pohody,” radí Mercedesu Hill.

Súvisiace články

Diskusia