logo F1online.skF1online.sk

Villeneuve zareagoval na Ricciarda: Bola to jedna dobrá kvalifikácia

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala9. 6. 2024

Keď sa vám dobrým výsledkom podarí zareagovať na spŕšku kritiky, treba si to vychutnať. Jacques Villeneuve po sobote uznal, že Danielovi Ricciardovi kvalifikácia skutočne vyšla, ale rovno mu pripomenul, že majster sveta z neho ešte rozhodne nie je.

Na tri sezóny plné mizérie sa len ťažko dá zabudnúť po jednom vydarenom šprinte alebo piatom mieste v jednej kvalifikácii. Po oboch týchto výsledkoch si však Daniel Ricciardo dokorán otvoril ústa. V Miami sa v dôsledku toho popálil už o tri hodiny neskôr. V dnešných pretekoch bude musieť zabezpečiť, aby sa podobný scenár nezopakoval.

Jacques Villeneuve si v sobotu musel vypočuť pár štipľavých slov od Daniela Ricciarda, ktorému kvalifikácia vyšla na jednotku. Čo na to hovorí majster sveta z roku 1997? “Ako povedal Christian [Horner], musí zabrať. Bol pod tlakom a zafungovalo to. Vyplatilo sa to. Auto mu tento víkend pasuje a keď vám auto pasuje, podávate svoje najlepšie výkony.”

Umenie je podať dobrý výkon aj vtedy, keď auto nechce stopercentne spolupracovať. Navyše je tu tá povestná jedna lastovička. “Toto je jedna dobrá kvalifikácia. Ak bude takto pokračovať aj po zvyšok víkendu a odjazdí takýchto pretekov päť alebo šesť, tak to bude fajn. Aj sám to povedal, že tento rok mu chýba konzistentnosť.”

Konzistentnosť chýbala aj mnohým jazdcom pred ním, no krutá politika akadémie Red Bullu im veľmi rýchlo sťala hlavy. Na rozdiel od nich Daniel Ricciardo je miláčikom červených býkov. Len málokto pred ním mal toľko priestoru na to, aby zajazdil aspoň nejaký čiastkový úspech.

“Dostal množstvo šancí. Dokonca aj v celej tejto sezóne, ktorá je preňho náročná, dostáva jednu šancu za druhou,” pripomenul Villeneuve. “Musí to ukázať na trati. Toto bola dobrá kvalifikácia, ale musí v tom pokračovať.”

Súvisiace články

Diskusia