logo F1online.skF1online.sk

Ricciardo s jednoznačným odkazom: Naser si, Villeneuve!

Daniel Ricciardo
© X/Visa Cash App RB F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 6. 2024

Keď dostane mikrofón Jacques Villeneuve, máme postarané o zábavu. S majstrom sveta z roku 1997 vám nehrozí nuda a diplomatické vyjadrenia. Aj keby zo seba urobil hlupáka, tak skrátka povie, čo si myslí. V tomto prípade sa však dočkal správnej športovej odpovede od Daniela Ricciarda, ktorý si však nemohol odpustiť a Villeneuvovi odkázal, čo si o ňom myslí.

Nuž, austrálsky „Honey Badger“ si naozaj nemohol vybrať lepší víkend pre piate miesto v kvalifikácii. V piatok ho totiž Jacques Villeneuve podrobil obrovskej kritike. Pre úplnosť si jeho slová pripomenieme.

„To isté a to samé počúvame už štyri alebo päť rokov: ‘Musíme mu auto viac prispôsobiť.’ Chudáčik. Prepáčte, ale trvá to už päť rokov. Nie, tu ste vo Formule 1. Možno takúto snahu vynaložíte pri jazdcovi, akým je Lewis Hamilton, ktorý vyhral viac titulov majstra sveta, ale nie pre jazdca, ktorý na to nemá. Ak na to nemáte, choďte domov, niekto iný vás nahradí,“ vyhlásil Villeneuve.

Keď si teda Daniel Ricciardo vyjazdil v kanadskej kvalifikácii piate miesto so stratou iba dvoch desatín na pole position, dostal príležitosť, aby sa po vyjadrení na trati vyjadril aj do mikrofónu. Čakali sme, či to spraví džentlmensky a mávne nad tým rukou, alebo sa pustí do prestrelky s bývalým majstrom sveta. Nakoniec si vo veľkom štýle zvolil druhú možnosť.

„Práve mi to povedali. Ja také veci nepočúvam ani nečítam, ale rozhodne je tam vonku pár ľudí, ktorí… ale dobre, to je predsa jedno. Nebudem s nimi strácať čas,“ začal Ricciardo pre televíziu Sky najprv diplomaticky a zdalo sa, že odolá túžbe, aby Villeneuvovi poslal nejaký odkaz, ale potom sa neudržal.

„Som v najlepšej päťke a bol som rýchly celý víkend. Na pole position som nestratil ani dve desatiny, takže…“ V tejto chvíli sa Daniel s úsmevom naklonil k mikrofónu a zvolal: „Naser si, Villeneuve!“ Následne so smiechom ostentatívne odkráčal.

Redaktorka Rachel Brooksová ho však rýchlo zavolala späť, aby rozhovor dokončila, ale pýtala sa už „len“ na športové otázky. „Tento rok to nebolo zakaždým o odpovedi na otázku, či stále mám rýchlosť, ale o konzistencii výkonov. Práve tú som počas víkendov nedokázal predviesť. Viem, že mám rýchlosť a pozerám sa v prvom rade na seba,“ povedal Ricciardo v snahe vysvetliť, prečo je tento víkend v takej dobrej forme.

„Vždy sa snažíte doladiť auto, ale podľa mňa je to skôr o tom, aby som sa sám dostal do najlepšej pozície. Možno to pred desiatimi rokmi išlo ľahko, možno keď ste chalan, tak len skočíte do auta a jazdíte. Snažím sa uistiť, že do víkendu vstúpim s čistou hlavou a pripravený vyraziť. Túto trať som vždy miloval a dnes je to presne desať rokov od môjho prvého víťazstva. Vždy som sa tu cítil dobre,“ dodal Daniel.

K vyjadreniam Villeneuva sa však vrátili ďalší. Napríklad ostrieľaný novinár Adam Cooper, ktorý obchádza padok už od 80. rokov, sa na to Ricciarda tiež opýtal a Austrálčan ani v tomto prípade nepoprel svoj taliansko-austrálsky temperament. „Stále neviem, čo povedal, ale počul som, že ako vždy rozprával nejaké sračky. Myslím si, že sa veľakrát udrel do hlavy. Neviem, či hrá hokej, alebo niečo podobné,“ vyhlásil rodák z Perthu.

Súvisiace články

Diskusia