logo F1online.skF1online.sk

Villeneuve verí, v Ricciardovom prípade zaťal do živého. Austrálčanovi to však pomohlo

Daniel Ricciardo, Timo Glock
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala12. 6. 2024

Medzi Jacquesom Villeneuvom a Danielom Ricciardom sa cez víkend strhla menšia prestrelka. Všetko sa to začalo negatívnym hodnotením zo strany majstra sveta z roku 1997, na ktoré reagoval Daniel Ricciardo dvojako: Najskôr dal podľa Villeneuva najavo, že sa mu tým dostal pod kožu, no o to viac si dal viac záležať na svojom výkone.

Ak na to nemá, mal by sa radšej zbaliť a ísť domov, nie hľadať výhovorky. Zhruba niečo v tom zmysle vyhlásil Jacques Villeneuve na adresu Daniela Ricciarda, ktorý na to v sobotu zareagoval najlepším možným spôsobom, keď v kvalifikácii obsadil piatu priečku. Potom sa však postavil pred kamery a poslal Kanaďanovi jasný odkaz.

“Jeho reakcia bola už trochu osobná,” uviedol v nedeľu Jacques Villeneuve a pripomenul, že na tejto úrovni by bolo vhodné zdržať sa útokov ad hominem. “On je vzorom. Všetci títo 20 piloti sú na najvyššej úrovni, pri odpovediach musia byť zodpovední a profesionálni. Deti vás počúvajú, nemôžete z toho robiť osobnú vec.”

“Som rád, že som sa o sebe dozvedel, že som si pri hokeji priveľakrát udrel hlavu. Kritika však v konečnom dôsledku príde, treba sa voči tomu obrniť. Ja som sa mu dostal pod kožu, ale jeho jazda bola preto lepšia. To však nestačí, musí to opakovať častejšie,” zdôraznil televízny expert.

Daniel Ricciardo v Kanade nemusel hľadať žiadne výhovorky. Zatiaľ čo Júki Cunoda spravil chybu a do cieľa dorazil v poli porazených, rodák z Perthu získal pre svoj tím cenné štyri body. Napokon aj uznal, že kritika zo strany Jacquesa Villeneuva ho vybičovala k lepšiemu výkonu.

Cez víkend vraj Daniel Ricciardo jazdil zdravo nahnevaný, čo inokedy neplatí. “Bolo to dobré, pretože toto bol prvý víkend, na ktorom sa mi darilo od začiatku do konca. Je fajn byť konkurencieschopný od piatka až do nedele. Takéto preteky sú navyše veľmi ťažké, všetko je také mentálne vyčerpávajúce, že dokonalé preteky od seba ani nemôžete očakávať.”

Vzhľadom na penalizáciu za uliaty štart dokonalé ani neboli, no podľa tímu to nebola jazdecká chyba, ale technický problém. “V takýchto podmienkach sa nám podarilo prekonať niekoľko prekážok a získať dobrý výsledok. Som šťastný, len v tom musíme pokračovať.”

“A myslím si, že do víkendu som si priniesol tú extra dávku energie a podráždenosti. Musím sa postarať o to, aby sa to vo mne udržalo v rovnakej miere. Neviem, či je to tým, že som trochu nahnevaný, alebo za to môže zvýšená hladina testosterónu, ale myslím si, že mi to pomáha,” prezradil Austrálčan.

Súvisiace články

Diskusia