logo F1online.skF1online.sk

Russella pripravilo o pozíciu rozhodnutie tímu: Nebudem trucovať pre šieste miesto

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 5. 2024

Strata Mercedesu na čelo je približne tridsať sekúnd. Taký je záver, a potvrdil ho aj boss stajne Toto Wolff, po Veľkej cene Emilia Romagna. Aj keď monopost W15 urobil s vylepšenými dielmi krok vpred, jeho rýchlosť stále nie je dostatočná. V Imole finišovali jazdci Mercedesu tak trochu v území nikoho na šiestom a siedmom mieste, aj keď nie v takom poradí, ako sa očakávalo.

George Russell štartoval do pretekov zo šiesteho miesta a jeho tímový kolega z ôsmeho. Lewis Hamilton sa po štarte prepracoval na siedmu priečku a pilotov Mercedesu následne čakali veľmi osamotené a nezaujímavé preteky. Ku koncu však k niečomu zaujímavému predsa len došlo.

Stratégovia totiž v závere povolali do boxov Georgea Russella. Podľa slov Tota Wolffa to spôsobila obava, že to so svojimi pneumatikami nezvládne až do konca. Russell spadol za tímového kolegu, ale získal extra bod za najrýchlejšie kolo. V závere sa ešte dožadoval navrátenia šiestej pozície, ale to tím odmietol a ponechal ho Hamiltonovi.

„Nikdy nebudete spokojní so šiestym a siedmym miestom. Ako tím sme získali jeden bod navyše. Aj keď som stratil pozíciu v prospech Lewisa, nebudem trucovať pre šieste miesto,“ povedal George Russell po skončení pretekov pre televíziu Sky.

„V súčasnosti sme trochu v území nikoho za Ferrari a McLarenom, ale pred stredom poľa. Úprimne, celý tím zostáva motivovaný a morálka ani trochu neklesla, čo je inšpirujúce. Každý v Brackley a Brixworthe v súčasnosti pracuje naplno. Musíme na to naďalej tlačiť. Treba však povedať, že tento víkend sme dokázali maximalizovať,“ povedal Russell.

Veľmi podobné pozitíva vyjadril po pretekoch aj jeho tímový kolega Lewis Hamilton. Ten chce bojovať o víťazstvá, ale v súčasnosti na to nemá techniku. Sedemnásobný šampión v tomto roku hodnotí formu svojho tímu a výsledky so stoickým pokojom. Inak tomu nebolo ani v Imole.

„Máme body, čo je pozitívne,“ začal Hamilton. „Sme trochu v území nikoho, ale myslím si, že je to pre nás silné zakončenie víkendu. Nemyslím si, že sme toho mohli získať oveľa viac. Takto na tom skrátka sme a musíme sa usilovať o to najlepšie, čo môžeme dosiahnuť. Toto bolo najlepšie, čo sme mohli dosiahnuť.“

Súvisiace články

Diskusia