logo F1online.skF1online.sk

Allison očakáva v Barcelone silný Mercedes

14. júna 2024, 14:51

Technický riaditeľ Mercedesu James Allison o Veľkej cene Španielska: “Podľa mňa je pravdepodobné, že v Barcelone budeme konkurencieschopní, ale nie na úplnom čele. Nasledujúce trate sú totiž prísnym testom monopostu. Asfalt bude horúci, zákruty majú väčší rýchlostný rozptyl. Na druhej strane však viem o tom, čo chystáme.”

Ďalšie rýchle správy

dnes 16:17

Williams predstavuje upravené lakovanie na VC Mexika a Brazílie so žltými krytmi motora. Pôjde o propagáciu sponzora Mercado Libre, argentínskeho online trhoviska.

dnes 07:00

Podľa reportéra portálu F1.com Lawrenca Barretta má Valtteri Bottas veľkú šancu udržať si svoje miesto v Sauberi, resp. Audi. Tím má však uvažovať aj o Gabrielovi Bortoletovi, čo je dôvod, prečo sa termín rozhodnutia posúva na november.

dnes 06:59

Šéf FIA pre monopost Nikolas Tombazis v Austine vyhlásil, že “dva alebo tri” tímy museli upravovať svoje zadné krídlo po prepuknutí kauzy s flexibilnou klapkou DRS. Frédéric Vasseur odkázal, že Ferrari svoj monopostu nemuselo upravovať.

včera 16:22

Robin Räikkönen vstúpil do sveta medzinárodných motokárových pretekov. Syn majstra sveta z roku 2007 sa ako švajčiarsky národný šampión dostal na svoje prvé medzinárodné preteky. Samozrejme, hrdý otec nemohol chýbať.

[OT] Kimi Räikkönen's son, Robin, is competing in his first international tournament this week, to which he had qualified by winning the Swiss national championship this year
byu/paawy informula1

včera 16:13

Charles Leclerc sa pochválil takýmito parádnymi zábermi. Ako sa zdá, natáčal s francúzskou televíziou reportáž, pri ktorej sa preletel (a tiež pilotoval) v lietadle, ktoré nápadne pripomína stíhačku Dassault Rafale. Na prilbe má ako bojovú prezývku uvedené “Perceval”, čo je jedno z jeho prostredných mien.

včera 16:05

Antonio Pérez, otec Sergia Péreza, pred nachádzajúcou domácou veľkou cenou označil svojho syna za budúceho majstra sveta. “To najlepšie pre Checa Péreza ešte len príde. Som si istý, že časom dostane tie správne zbrane a náradie, aby zabojoval o titul majstra sveta. Som nadšený a som si istý, že sa stane šampiónom.”

včera 15:55

Podľa portálu RacingNews365.com emitovala stajňa Williams 100 miliónov nových akcií. Tie sa predávali za nominálnu cenu približne jednu libru za akciu. Tím takto získal do svojej pokladne 100 miliónov libier.

včera 15:49

Andrea Kimi Antonelli odjazdí s Mercedesom prvý voľný tréning na VC Mexika. V kokpite nahradí Lewisa Hamiltona.

22. októbra 2024, 16:21

Kelly Piquetová, priateľka Maxa Verstappena, priznala, že sa snaží presvedčiť pilota Red Bullu, aby sa o seba viac staral. “Snažím sa ho presvedčiť, aby sa k tomu prinútil, pretože aj on starne. Snažím sa ho prinútiť, aby používal aspoň hydratačný krém.”

22. októbra 2024, 16:17

Najrýchlejší pit stop uskutočnili v Austine mechanici McLarenu. V pomyselnom šampionáte mechanikov vedie naďalej Red Bull pred McLarenom a Ferrari.

22. októbra 2024, 16:14

Jedno z mála úspešných odvolaní vo Formule 1. Náš šport už videl mnoho rozhodnutí, mnoho sporov a mnoho odvolaní voči rozhodnutiam. Len málokedy odvolateľ uspel, ale v tomto jednom známom prípade sa to podarilo Ferrari. Po Veľkej cene Malajzie v roku 1999 diskvalifikovali Michaela Schumachera a Eddieho Irvina za deflektory na ich monopostoch, ktoré mali prekročiť pravidlami požadované rozmery. Tím na čele s Rossom Brawnom sa však odvolal a nakoniec uspel, čím sa tímu vrátilo double. Na obrázku technický riaditeľ Ferrari s metrom v ruke meraním vysvetľuje, prečo jeho tím neporušil technické predpisy.

22. októbra 2024, 16:09

Žiadosť o ruku v garáži McLarenu. Očividne, povedala “áno”.

22. októbra 2024, 16:02

Charles LeclercCarlos Sainz si pri odlete z Austinu zahrali šachy. Monačan zároveň urobil reklamu partnerovi Ferrari, spoločnosti VisaJet, ktorá poskytuje prepravu aj pilotom Scuderie do dejísk veľkých cien.

22. októbra 2024, 15:58

Franco Colapinto počas nedeľného grid walku takto odignoroval reportéra Sky Martina Brundla. Ten neskôr povedal, že Argentínčan mal výraz, “ako keby som ho chcel okradnúť”.

22. októbra 2024, 15:08

Koľko sponzorov majú jednotlivé tímy? Formule 1 v tomto smere kraľuje marketingové oddelenie McLarenu.

22. októbra 2024, 14:58

Po šprinte gratuloval najlepšej trojici hudobník Sting. Max Verstappen mal potom novinárom odpovedať na pár otázok:

– Vieš, kto je Sting?
– Áno, viem, kto je Sting.
– A on vie, kto si?
– Áno, mám to napísané na kombinéze!