logo F1online.skF1online.sk

Nadšený Hamilton sa kanadského piatka nevedel nabažiť: Tento víkend sme bližšie!

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 6. 2024

Piatok v Kanade bol ako žiadny iný. Podmienky sa menili každú chvíľu, trať nebola ani suchá, ani mokrá. Až nám prišlo ľúto, že sa v týchto podmienkach nejazdila aspoň kvalifikácia. Aj keď sa po trati nekrúžilo intenzívne, jazdci si svoje chvíle v Montreale dokonalo užili. Taký Lewis Hamilton ani nechcel vystúpiť z auta.

Ak budú panovať rovnaké podmienky aj v sobotu a v nedeľu, sme veľmi zvedaví, ako si s tým jazdci a tímy poradia. V piatok k tomu mohli pristúpiť uvoľnenejšie a trochu sa pobaviť. Budú sa baviť, aj keď pôjde do tuhého? Taký Lewis Hamilton po piatku vyzeral, že mu nič nemôže pokaziť náladu.

„Cítil som sa skvelo,“ povedal po piatku sedemnásobný šampión. „Bažil som po každej sekunde na trati. Stále som chlapcom hovoril: ‚Poďme na trať, poďme, poďme, poďme…‘ Tlačil som na nich, aby sme maximalizovali čas na okruhu bez ohľadu na podmienky.“

„Na tejto trati potrebujete stavať na svojich kolách a podstatné je stráviť vonku čo najviac času, pochopiť podmienky aj zmeny asfaltu. Boli to dobré tréningy a dobrý deň. Z auta som mal naozaj skvelý pocit a užil som si to,“ povedal Hamilton.

To znie, ako keby sa k nám prinavrátil starý a nadšený Lewis. Ako keby Mercedes opäť bojoval o víťazstvá, ale takto ďaleko pilot Mercedesu nechcel zájsť. „Na to je ešte priskoro. Som však v bojovej nálade. Cítim, že auto reaguje na moje podnety a cítim sebadôveru. Sobota však bude nový deň a ja dúfam, že bude dobrý. Za každých podmienok som sa cítil dobre, takže som plný nádeje. Mám pocit, že tento víkend sme bližšie,“ vyhlásil odhodlane Hamilton.

George Russell podčiarkol odhodlané slová svojho tímového kolegu, aj keď tentokrát to bol netradične Lewis, ktorý pred mikrofónmi rozdúchaval nadšenie Mercedesu. Aj keď my sme z piatkových jázd nedokázali čítať, ako sú na tom jednotlivé tímy, chlapci z Brackley možno vedia niečo viac.

„Bola to zábava. Ťažko sa z toho niečo naučiť, pretože podmienky sa menili v každom kole. Kropilo, pršalo a potom trať osychala, ale bola to zábava a z auta som mal dobrý pocit. Viac sa však dozvieme v sobotu,“ povedal Russell pre F1 TV.

„Tretí tréning je obvykle o kvalifikačných simuláciách, ale musíme sa tiež sústrediť na naše pretekové tempo a potom máme veľmi málo času na vykonanie zmien, pretože dnes sme sa toho veľa nenaučili. Je tu však šanca, že počasie sa v sobotu nezmení,“ pokračoval britský pretekár.

„V týchto podmienkach som cítil sebadôveru. Potrebujete dôveru v aute, aby ste v premenlivých podmienkach mohli tlačiť až na hranu a presne to sa mi darilo. Ak vydrží rovnaké počasie, tak sme na tom podľa mňa dobre. Keď bude sucho, tak nemáme ani potuchy,“ dodal Russell.

Súvisiace články

Diskusia