logo F1online.skF1online.sk

Hamiltonov odchod môže zapáliť novú iskru, hovorí Russell

George Russell
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 6. 2024

Lewis Hamilton sa po dvanástich sezónach rozlúči s Mercedesom. S týmto tímom strávil veľa času a užil si s ním veľa úspechov. Ešte nevieme, kto sa stane jeho nástupcom, ale s takmer stopercentnou istotou môžeme povedať, že vôbec prvýkrát v novodobej histórii tohto tímu nezasadne do kokpitu jedného z monopostov majster sveta. Podľa Georgea Russella to však môže mať pozitívne následky.

Keď sa Mercedes vrátil v roku 2010 do Formuly 1, vždy sa mohol oprieť o skúsenosti svetového šampióna. Najprv ním bol Michael Schumacher, potom Lewis Hamilton. V roku 2025 sa to s najväčšou pravdepodobnosťou zmení. George Russell v tomto roku zrejme nevyhrá, Max Verstappen zrejme zostáva v Red Bulle a iného majstra sveta na trhu niet.

Podľa Russella to však nemusí byť nevyhnutne zlá správa. „Mojou úlohou je poraziť tímového kolegu a dostať z auta maximum. Pre tím je to nový začiatok. Veľa ľudí si tu užilo úspech s Lewisom, ale zmena častokrát zapáli novú iskru,“ vyhlásil George v rozhovore pre Daily Mail, na ktorý odkazuje RacingNews365.com.

„Platí to pre Lewisa a pred novou sezónou to platí aj pre nás. Musíte sa prispôsobiť a vyvíjať. My sme v procese budovania. Je lepšie, že Lewis odchádza teraz ako napríklad v roku 2021. Vtedy by to bolo náročné pre celý tím,“ dodal Russell.

Ten sa pravdepodobne stane novým lídrom Mercedesu. S voľným miestom v tíme je spájaný prevažne taliansky mladík Andrea Kimi Antonelli, ale aj keby prišiel niekto skúsenejší, nebude taký znalý pomerov vnútri Mercedesu ako Russell. Britský pretekár už v tomto roku ukazuje, že má k tomu dostatočné kapacity, keď pravidelne poráža Lewisa Hamiltona.

Vývoj tímu však potrebuje priviesť na správnu cestu. George sľubuje, že sa to podarí. „Keď sa pozriete na dáta a porovnáte ich s pocitom za volantom, tak viete, prečo posledné dva roky neboli také dobré. Vtedy sme všetko poslali na zadok a teraz na predok. Problém je, že nami vykonané zmeny boli až príliš,“ vysvetlil Russell.

„Išli sme správnym smerom, ale skrátka sme to prehnali. Ukazuje to, že vždy sa dá nájsť kompromis. Máme skvelý tím a prichádzajú skvelí ľudia. James Allison sa vrátil ku kormidlu a nenecháva nič na náhodu. Keď si však uvedomíte, že vás čaká ťažká sezóna, morálka sa naštrbí,“ dodal pilot Mercedesu.

Súvisiace články

Diskusia