logo F1online.sk

Leclerc podčiarkol slová Hamiltona: S Adrianom chce pracovať každý

Charles Leclerc
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 5. 2024

Posledný dielik skladačky pre Ferrari? Tento tím, ktorý bol tak dlho terčom posmechov, je aj naďalej obrovským lákadlom. Potvrdzuje to podpis zmluvy s Lewisom Hamiltonom a potvrdzuje to aj skutočnosť, že v súčasnosti je najväčším favoritom na zisk najúspešnejšieho dizajnéra všetkých čias. Charles Leclerc a Lewis Hamilton by ho v Maranelle privítali s otvorenou náručou.

Sedemnásobnému šampiónovi sa pri myšlienke spojenia s Neweym vo Ferrari rozsvietili oči. S geniálnym konštruktérom by rád pracoval aj Charles Leclerc, ktorý teraz rozhodne neľutuje, že v zime predĺžil zmluvu s Ferrari a netúžil po prestupe ku konkurencii. Keby Fred Vasseur dotiahol aj príchod Neweyho, je Ferrari aspoň na papieri určite fantastickou destináciou pre každého pilota.

„Samozrejme, že by som bol veľmi rád,“ povedal Leclerc o stále hypotetickom príchode Neweyho do Ferrari. „Podľa mňa je Adrian jedným z tých chlapíkov v padoku, s ktorým chcete pracovať v istom okamihu vašej kariéry. Už teraz máme vo Ferrari neuveriteľný tím. V posledných siedmich alebo ôsmich mesiacoch sme to boli práve my, kto najviac pokročil. Bolo by však úžasné, keby sa k tomuto tímu pridal ešte aj Adrian.“

Podobne ako pre ostatných boli novinky o odchode Neweyho z Red Bullu prekvapením aj pre monackého pretekára. „Prekvapilo ma to. Nečakal som to a boli to zaujímavé správy, ktoré na sociálnych sieťach sprevádzal obrovský hluk. Videl som to úplne všade,“ priznal Leclerc.

„Či to oslabí Red Bull? V každom tíme pracuje veľa ľudí, ale niektoré osobnosti sa dokážu postarať o väčší rozdiel. Rozhodne si myslím, že k nim patrí aj Adrian, čo vo svojej kariére už ukázal. Nech už pracoval kdekoľvek, jeho tím bol veľmi úspešný,“ skonštatoval monacký pretekár.

„Mne sa to veľmi ťažko hodnotí, pretože presne neviem, aká bola jeho práca v tíme. Keď sa však Adrian objaví na trhu, musíte tomu venovať pozornosť. Je to niekto, koho by vo svojom tíme chcel každý v padoku,“ dodal Leclerc.

Staviť na Frédérica Vasseura sa oplatilo. Sprvu to vyzeralo, že francúzsky manažér prichádza do tímu aj preto, aby obnovil Charlesovu dôveru vo Ferrari. Teraz je Fred pánom šachovnice, ktorý rozhoduje o prestupoch najväčších osobností.

„Myslím si, že sa nachádzame v pozitívnej špirále. Fred so mnou vždy zdieľa svoje strednodobé a dlhodobé vízie. Ja mu zas hovorím, čo je podľa môjho názoru najlepšie pre tím. Pokračuje to naozaj dobre a som veľmi spokojný s tým, ako to vyzerá,“ povedal Leclerc nadšený zo situácie vo Ferrari.

„Myslím si, že sme v dobrej pozícii, aby sme zlákali najlepších ľudí na svete. Ako som však povedal, už teraz máme naozaj veľmi dobrý tím. V posledných siedmich alebo ôsmich mesiacoch sme urobili neuveriteľný pokrok. Keď však môže tím niekto posilniť, je veľmi dôležité, aby to urobil. Adrian je presne jeden z tých ľudí, ktorí sa dokážu postarať o rozdiel,“ uzavrel Leclerc.