logo F1online.sk

Naše vylepšenia prídu čoskoro a definujú zvyšok sezóny, odkazuje Leclerc

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 5. 2024

McLarenu sa podarilo urobiť veľký krok vpred. Do Miami priviezla stajňa z Wokingu obrovský balík vylepšení a tie preukázali svoju funkčnosť v reálnom svete. Teraz je na rade Ferrari, ktoré v podstate stále jazdí s autom z predsezónnych testov. To sa však už čoskoro zmení.

Scuderia nemala v Miami vôbec zlú formu, ale len keď ju porovnáme s Red Bullom. Oba tímy mali v priebehu víkendu nejaké problémy, ale Charles Leclerc nestrácal počas pretekov na Maxa Verstappena celé sekundy. Ferrari sa držalo, ale McLaren lietal. Vďačí za to predovšetkým veľkému balíku vylepšení, na ktorý teraz konkurencia musí odpovedať.

„Keď nás porovnám s Red Bullom, tak to bol pozitívny víkend. Nemôžeme však ignorovať Landa. Spomínam si na SQ2 v piatok, keď som si pri jeho kole povedal: ‚Tak to je extrémne rýchle!‘ Z nejakého dôvodu to však v sobotu nebolo z ich strany nič extra. V nedeľu však boli naozaj silní,“ vyhlásil Leclerc po pretekoch.

„Ako som už povedal veľakrát, táto sezóna bude o vylepšeniach. Naše dorazia veľmi skoro a tak trochu definujú zvyšok našej sezóny. Musíme tvrdo pracovať a dúfať, že tieto vylepšenia budú rovnako dobré ako McLarenu a pomôžu nám urobiť výrazný krok vpred,“ povedal s nádejou monacký pretekár.

Talianske zdroje sa zhodujú, že k nasadeniu tohto balíka dôjde na domácom podujatí Ferrari v Imole o dva týždne, ale to je stále len neoficiálna informácia. „Bude to čoskoro,“ povedal potmehúdsky Leclerc, ktorý odmietol prezradiť presný dátum.

Aj on sa pripojil ku gratuláciám Landovi Norrisovi. Ten sa po siahodlhom čakaní dočkal prvého víťazstva vo Formule 1. Veľakrát bol blízko, pozbieral hromadu pódií, ale s takými jazdeckými výkonmi a s takou formou jeho tímu to bola len otázka času.

„Som naozaj šťastný za Landa. Aj keď sa ako jazdci chceme navzájom poraziť a vyhrať, vždy je emotívne, keď vidíte toľko emócií u vášho súpera. Vyrastali sme spolu. Max a ja sme boli o kategóriu vyššie, ale vždy sledujete aj nižšie kategórie. Všetci sme mali sen, že sa jedného dňa dostaneme do Formuly 1. Keď sa vám to podarí, tak chcete prvé víťazstvo. Ja si to svoje pamätám a bol to veľmi výnimočný okamih. Už som mu povedal, že si to má čo najviac užiť, ale to som mu ani nemusel pripomínať. Som si istý, že ho čaká pekný večer a určite si to zaslúži,“ povedal Leclerc.