logo F1online.skF1online.sk

Button: Leclerc by to vedel Hamiltonovi strpčiť, ale bude s ním spolupracovať

Lewis Hamilton, Charles Leclerc
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala15. 5. 2024

Keď Lewis Hamilton v budúcej sezóne začne obliekať kombinézu Ferrari, zažije niečo úplne nové. Podľa Jensona Buttona sa bude musieť prispôsobiť aj štýlu práce vo Ferrari, v ktorom je na prvom mieste dobro stajne. Aj z tohto dôvodu očakáva, že Charles Leclerc ho privíta a bude s ním spolupracovať, hoci by nemusel.

Sedemnásobný majster sveta za necelé dve desaťročia vo Formule 1 vyzrel a dnes sa cíti byť pripravený na výzvu menom Ferrari. Bol by na ňu pripravený vždy? Jenson Button pochybuje o tom, že by v minulosti dokázal by tímovým hráčom v takej miere, v akej to od neho bude vyžadovať Scuderia.

“Myslím si, že keby to bol Lewis spred siedmich-ôsmich rokov, tak by to bol komplikovaný vzťah,” zamyslel sa Jenson Button, ktorý tentoraz vystúpil v podcaste z dielne Sky Sports. “Teraz však pôsobí o čosi uvoľnenejšie a nie, nemyslím si, že by medzi nimi ako tímovými kolegami mali byť nejaké problémy. Problémy nebudú o nič väčšie než teraz medzi Carlosom a Charlesom.”

Do toho však bude mať čo povedať aj Leclerc. “Či si myslím, že budú dobre spolupracovať? Áno. Podľa mňa pozitívom je, že Charles pozná tím a vie po taliansky. Keby chcel, mohol by to Lewisovi a tímu ozaj poriadne znepríjemniť celou tou atmosférou. Môžete si povedať, že to nie je veľmi športové, ale patrí to k pretekaniu, čo by vám povedal aj Nico Rosberg,” pripomenul turbulentné obdobie, keď vedenie tímu muselo krotiť dvoch kohútov na jednom smetisku.

Hamilton už niečo také zažil aj v roku 2007 s Fernandom Alonsom. “Ide o to dostať celý tím na vašu stranu. Posilní vás to a oslabí vášho kolegu. Ale Lewis je tu už dosť dlho na to, aby situáciu chápal a ja sa naozaj teším na ich vzájomný súboj ako tímových kolegov.”

Na to všetko sa však bude treba pripraviť a osvojiť si novú kultúru. “Samozrejme, vo Ferrari sa ťahá za jeden povraz. Všetko je to o Ferrari, to je na ňom špecifické. V hociktorom inom tíme do istej miery môžete povedať, že pilot jazdí za seba a potom za tím. Vo Ferrari však všetci pracujú pre Ferrari. Ide len o to, aby Ferrari vyhralo tituly.”

“Je to iný štýl pretekania pre niekoho ako Lewis, kto je v tomto športe takou hviezdou. Odrazu však bude pracovať pre Ferrari, aby vyhralo šampionát,” avizuje Jenson Button. “Teším sa na túto dynamiku. V ďalšom roku to bude vzrušujúce.”

Súvisiace články

Diskusia