logo F1online.skF1online.sk

Leclerc si pochvaľuje hladký deň, vylepšenia i fanúšikov

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 5. 2024

Charles Leclerc ovládol oba piatkové tréningy v Imole. Aj keď to ešte nič neznamená, pre vylepšené Ferrari sú to dobré správy. Tím konečne nasadil nové diely a všetci Tifosi nervózne čakajú, čo prinesú. Po prvom dní má pre nich Charles Leclerc dobré správy.

Trápiaci sa Red Bull, Ferrari na čele, nesmierne rýchly McLaren a Mercedes len o kúsok pozadu. Imola je veľmi krátky okruh, takže očakávame veľmi tesné rozdiely. Najväčším otáznikom je pred sobotou forma Red Bullu, ktorý má za sebou veľmi ťažký deň, čo rozhodne neplatí o Ferrari.

„Zatiaľ prebieha všetko hladko,“ pochvaľuje si po prvom dni na domácom okruhu Ferrari Charles Leclerc. „Pocit v aute bol celkom dobrý. Vylepšenia fungovali podľa očakávania. Ako som povedal, bol to veľmi hladký deň a domáce podujatie je pre Ferrari vždy špeciálne. Byť tu a tešiť sa takej podpore pre nás všetkých veľa znamená.“

„Bolo by skvelé, keby víkend pokračoval týmto smerom. Podmienky sa však v sobotu zásadným spôsobom zmenia, vietor sa otočí, čo bude mať veľký vplyv na všetky autá. Pri predvídaní týchto zmien musíme byť najlepší zo všetkých,“ vyzýva svoj tím monacký pretekár.

Ako sme uviedli, Red Bull má za sebou celkom odlišný deň. Pre Ferrari a ďalších súperov sa tak možno črtá zaujímavá príležitosť. Leclerc však novinárom na túto „udičku“ neskočil a radšej krotil očakávania. „Musíme zostať nohami na zemi, pretože v sobotu sa podmienky na trati zásadne zmenia,“ zopakoval monacký pretekár.

„Pozícia na trati je tu absolútne kľúčová, takže nás čaká nesmierne dôležitá kvalifikácia. Stále máme pred sebou veľa práce a v sobotu zo seba vydáme to najlepšie,“ sľúbil Leclerc.

Jeho tímový kolega Carlos Sainz bol v piatok o niečo pomalší, ale nemenej spokojný. Španielsky pretekár zdieľa Charlesovu pozitívnu náladu, aj keď jeho časy neboli také dobré, čo prisudzuje testovaciemu programu v druhom tréningu.

„Cítim sa dobre,“ povedal po piatku Sainz. „Mal som dobrý prvý tréning a v aute som sa cítil ako doma. Druhý tréning sme využili ako akýsi test, aby sme vyskúšali pár vecí. Dlho sme k tomu nedostali príležitosť, keďže máme za sebou dva šprintové víkendy. Chceli sme vyskúšať niekoľko položiek a preskúmať nastavenie. Pravdepodobne sme sa vydali nesprávnym smerom, ale v sobotu sa vrátime k tomu, čo sme mali v prvom tréningu.“

Nové diely Ferrari ohodnotil španielsky pretekár nasledovne: „Úprimne, naprieč rôznymi okruhmi rozdiel príliš necítite. Len dúfate, že vás zrýchlia. Myslím si, že správna chvíľa na ich vyhodnotenie príde na konci víkendu, keď všetci ukážu karty.“

Súvisiace články

Diskusia