logo F1online.sk

Ferrari predstavilo špeciálne lakovanie pre VC Miami

Špeciálne lakovanie Ferrari
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 5. 2024

Oslava sedemdesiatich rokov na americkom trhu a v podstate aj pocta novému titulnému partnerovi. Ferrari sa na Veľkej cene Miami odeje do nového šatu. Tradičnú červeno-žlto-čiernu kombináciu doplní na Floride modrá.

Scuderia už predstavila modré tímové oblečenie a jazdecké kombinézy. V stredu odhalila aj špeciálne lakovanie s modrou farbou, ktorá je s Ferrari spätá hlavne na americkom trhu. S modro-bielym Ferrari sa tím predstavil na podujatiach v USA a Mexiku v roku 1964. Teraz nadviaže na túto udalosť.

Na upravenej farebnej schéme vidíme dva odtiene modrej. Prvou je tzv. Azzurro La Plata, ktorú poznáme napríklad aj z argentínskej vlajky. Táto farba však bola talizmanom legendárneho Alberta Ascariho, ktorý ju nosil pre šťastie na prilbe i na jazdeckej košeli. Túto farbu používali v šesťdesiatych rokoch aj niektorí jazdci a hlavne mechanici. Traduje sa, že túto farbu mal veľmi rád aj zakladateľ značky Enzo Ferrari. Na VC Miami uvidíme v týchto farbách Charlesa Leclerca a Carlosa Sainza.

Druhým odtieňom je Azzurro Dino, ktorú zas nosil Clay Regazzoni a podobne ako v prípade Ascariho si ju v sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch obľúbili mechanici Ferrari.

„Nadchádzajúca Veľká cena Miami bude jednou z nezabudnuteľných v histórii nášho tímu, pretože na Floride oslávime naše dedičstvo špeciálnym lakovaním. Pripomenieme si ho dvomi farbami, ktoré sú súčasťou našej histórie,“ povedal šéf Ferrari Frédéric Vasseur.

„Budú to veľmi špeciálne preteky, pretože s radosťou privítame príchod nášho nového titulného partnera, spoločnosť HP. Scuderia Ferrari a HP zdieľajú mnohé hodnoty vrátane víťaznej mentality a myslenia, ktorá tvorí základ nášho partnerstva,“ dodal Vasseur.