logo F1online.skF1online.sk

Sainz pokračuje v rokovaniach: Ide to pomaly

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 5. 2024

Carlos Sainz je na odchode z Ferrari. Ešte však nevieme, kde nakoniec zakotví. Skúsený španielsky pretekár možno koketuje s Red Bullom a Mercedesom, takže Audi musí čakať. Rodák z Madridu by už mal najradšej jasno, ale spomínané dva tímy sa nikam neponáhľajú, a tak sa neponáhľa ani on.

Opakovane sa objavujú špekulácie o rokovaniach s Red Bullom, Mercedesom a Audi. Je zrejmé, že posledný menovaný by ho bral hneď, ale prví dvaja vyhodnocujú ďalšie možnosti. Ešte nie je stopercentne isté, či Red Bull predĺži spoluprácu so Sergiom Pérezom a Mercedesu sa postupne míňajú alternatívy. Mohol by sa skutočne dostať do hry aj Andrea Kimi Antonelli? To sa ešte len dozvieme.

„Keď nejaké budem mať, tak vám dám vedieť,“ odpovedal Sainz na otázku, či sú nejaké novinky ohľadne jeho ďalšej destinácie. Na opakovanú otázku, či je oznámenie stále ďaleko, odpovedal: „Asi áno. Ide to pomaly.“

To je veľmi stručná reakcia a zrejme zodpovedá realite. Nezdá sa, že by Carlos bol aspoň blízko k podpisu, ale možno sa už čoskoro dočkáme prekvapenia. Nezostáva teda iné, len sa sústrediť na svoju prácu vo Ferrari. Tím priviezol do Imoly veľký balík vylepšení, na ktorý sa sústredí nemálo pozornosti aj vzhľadom na skutočnosť, že tím prichádza na svoje domáce preteky.

„Myslím si, že bude závisieť od okruhu,“ povedal Sainz na margo súboja s Red Bullom a McLarenom. „Miami nám viac vyhovovalo, ale naše auto sa tam trochu prepadlo; v Číne to tiež nebol najlepší pocit, takže bude veľmi záležať od trate.“

„Dúfajme, že Imola bude pre nás jedným z tých dobrých okruhov a pred domácim publikom predvedieme dobrú šou. To by bolo ideálne. Pokiaľ ide o zvyšok sezóny, potrebujeme pokračovať vo vývoji pre trate ako Čína, pretože v niektorých typoch zákrut sa naše auto v súčasnosti trápi. Potrebujeme sa aj naďalej posúvať dopredu,“ dodal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia