logo F1online.skF1online.sk

Sainz po kvalifikácii ukazuje prstom na médiá, ktoré vraj len urobili haló

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala18. 5. 2024

Piloti Ferrari majú po sobote rozdielne pocity. Charles Leclerc je sklamaný a veril v lepší výsledok, no Carlos Sainz je jeho protipólom. Namiesto toho odkazuje, že nič dramatické sa nestalo. Fanúšikovia by vraj neboli sklamaní, keby počúvali jeho a nie médiá, ktoré mali spraviť okolo nového balíka zbytočne veľké haló.

Carlosovi Sainzovi sa v Imole príliš nedarilo. Veľakrát sme ho videli v štrku a aj keď sa udržal medzi bielymi čiarami, nestíhal svojmu kolegovi. Nakoniec je z toho len piata priečka so stratou takmer polovice sekundy na Verstappena a viac ako dvoch desatín na Leclerca. A to môže byť Španiel ešte rád, že Georgea Russella dokázal prekonať o 0,001 sekundy.

Tím plný očakávaní musel byť po takomto dni veľmi sklamaný, poviete si, no nie Carlos Sainz. “Nemyslím si, že by mal náš tím vysoké očakávania. Médiá to preháňali s očakávaniami vylepšeného balíčka, ktorý sme priniesli. Napohľad to vyzerá ako nové auto, ale my sme poznali čísla,” pomerne ostro zareagoval španielsky jazdec.

Ferrari pred víkendom avizovalo, že sedem zdokonalených komponentov má v prvom rade vylepšiť prúdenie vzduchu okolo auta, zadné krídlo zas zmenšiť odpor a zmenený difúzor s reprofilovaným ramenom zadného zavesenia prispieť z hľadiska prítlaku na zadnej náprave.

Auto sa skutočne zmenilo. “Podľa týchto čísel to ale nebol obrovský balík. Všade to bolo o drobných detailoch, od ktorých sme čakali, že nám pomôžu. Myslím si, že nám pomohli, no keď sa pozriem na tento okruh, vidím, že to bola vždy trať pre McLaren a Red Bull. Ferrari sa tu v minulosti trápilo a presne to sa aj stalo. Keď prinesiete vylepšenie, ktoré nie je šité na mieru danému okruhu, vždy to bude ťažké.”

Verme teda, že tento výsledok súvisí s charakterom okruhu a na ďalších tratiach sa Ferrari ukáže v plnej paráde. Sainz zatiaľ odkazuje: “Uvedomujem si, že ľudia budú spolu s médiami sklamaní, pretože si hovorili: Aha, nové auto, nový život! Ja som však poznal čísla, ktoré nehovorili, že zrazu vystrelíme na prvú priečku ako McLaren v Miami. Naše vylepšenia boli menšie, než si ľudia mysleli.”

“Aktívne sa to snažím v médiách vysvetľovať už celý týždeň, no ľudia sa nedali presvedčiť. Čakali, že dnes všetkých zničíme. Ja som bol vždy presvedčený, že náš upgrade je menší. Nemôžem vám povedať konkrétne hodnoty, ale keby som vám ich prezradil, zostali by ste prekvapení,” uzavrel rodák z Madridu.

Súvisiace články

Diskusia