logo F1online.sk

Vasseur: Víkend v Miami bude lepší

Scuderia Ferrari, ilustračné
© X/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala1. 5. 2024

Pred nami je druhý šprintový víkend sezóny. Úvodný šprint v Číne Scuderii nevyšiel, ale Frédéric Vasseur verí, že jeho tím sa poučil. Fanúšikovia sa môžu tešiť na to, že Veľká cena Miami dopadne o poznanie lepšie.

Formula 1 sa vrátila do Číny po piatich rokoch a novú kapitolu veľkých cien v Šanghaji začala poriadne zostra. Tímy museli naraz prekonať nedostatok dát a nedostatok času na prípravu, čo sa niektorým stajniam vypomstilo.

Šéfa Ferrari Frédérica Vasseura však napĺňa optimizmom fakt, že kráľovná motoršportu v nedávnej dobe na Floride pretekala. “Opäť sa musíme popasovať so šprintovým formátom, s ktorým sme v Číne mali menšie problémy.”

“Toto je však úplne iný typ okruhu. Môžeme sa na ňom spoľahnúť aj na dáta, ktoré sme nazbierali počas posledných dvoch sezón,” porovnáva víkendy v Číne a Miami. “Očakávame, že sa nám bude dariť lepšie ako v Šanghaji a veríme, že na to máme potenciál. Najmä preto, že je to za lídrom šampionátu také tesné.”

Ferrari v Miami predstaví nové lakovanie svojich monopostov. Modrou farbou si chce uctiť svoju históriu v USA, kde pretekárske tímy talianskej značky zvykli pretekať práve v modrej. Na túto farbu si však spomenú aj bývalí mechanici či zamestnanci z Maranella.

Okrem toho chce Ferrari úspešne odštartovať aj novú spoluprácu s technologickým gigantom HP, ktorý podľa zákulisných informácií zaplatí za toto partnerstvo poriadne tučný balík peňazí. Scuderii má pokryť až tretinu ročného rozpočtu.

“Opäť bude dôležité vyťažiť čo najviac z jediného voľného tréningu najmä na to, aby sme popracovali na kvalifikácii. V poslednej dobe sme v nej mali väčšie problémy, než by sa patrilo,” pokračoval v triezvom hodnotení Vasseur. “Toto je pre našu spoločnosť a tím výnimočný víkend, keďže bude znamenať aj debut pre nášho titulného partnera HP. Spravíme, čo je v našich silách, aby táto spolupráca odštartovala čo najlepšie.”