logo F1online.sk

Cunoda má vo vrecku ďalší skvelý výsledok a postup do Q3: Nečakali sme to

Júki Cunoda
© Twitter/AlphaTauri
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 5. 2023

Japonský pretekár Júki Cunoda je v roku 2023 vo veľkej pohode. Postupne zbiera skvelé výsledky a s prehľadom poráža tímového kolegu Nycka de Vriesa. Inak tomu nebolo ani v monackej kvalifikácii, v ktorej si po druhýkrát v sezóne vybojoval postup do Q3. Tento úspech zjavne prekvapil celé AlphaTauri.

Cunoda odštartuje do nedeľných pretekov z deviateho miesta, keď za sebou nechal oba McLareny a dostal sa do veľmi výhodnej pozície. Japonský mladíček môže zabojovať o tretie bodované umiestnenie v sezóne.

„Určite som spokojný,“ povedal po kvalifikácii Cunoda. „V prvom rade musím povedať, že sme nečakali postup do Q3, ale tím odviedol úžasnú prácu a dal mi fantastické auto. Veľmi som si to užil, prvýkrát som v Monaku postúpil do Q3, takže je to rozhodne špeciálny deň.“

„V nedeľu zo seba ako vždy vydám maximum. Pokúsim sa čo najlepšie využiť túto príležitosť a dúfajme, že dokážme získať nejaké body,“ dodal Júki.

Jeho tímový kolega Nyck de Vries opäť zaostal, ale každý nováčik to má v Monaku extrémne náročné. Holanďan napokon odštartuje do pretekov z dvanásteho miesta, keď v Q2 stratil na Cunodu necelé dve desatiny, čo je vzhľadom na okolnosti pomerne slušný výsledok a rozhodne žiadna tragédia.

„Samozrejme, vždy chceme viac, ale zatiaľ máme za sebou solídny víkend,“ povedal po skončení kvalifikácie de Vries. „Ak zopakujeme doterajšiu dobrú prácu aj v nedeľných pretekoch, môžeme byť so sebou spokojní.“

„Evolúcia trate hrá na tomto mieste dôležitú úlohu a bolo cítiť, že okruh v priebehu kvalifikácie skutočne ožíval. Tím odviedol dobrú prácu a neustále sa zlepšoval s meniacimi sa okolnosťami. Už som na tejto trati predtým pretekal, ale vo Formule 1 je to úplne iná úroveň. Naozaj sa teším na nedeľu,“ dodal holandský pretekár.

Súvisiace články